NÆRINGSINDHOLD I DENNE OPSKRIFT ER BASERET PÅ: 150g KOGTE BRUNE RIS400g TOFU TIKKA MASALA
Server også din Tofu Tikka Masala med et lækkert styk brød
Du kan undlade gærflager i tomatsovsen. Gærflager giver en cremet og lidt osteagtig smag.
Gram Masala kan købes i diverse super markeder, som har Santa Maria krydderier.
Fremgangsmåde
Placer tofuen imellem 2 skærebrætter med køkkenrulle imellem og noget tungt udenpå i 15-30 min. Afhænger af hvor våd din tofu er.
Skær blomkål i små buketter, gulerødder og squash i diagonale skiver, hak løg, hvidløg og chili meget fint.
Riv ingefær og gør alle krydderierne klar i en lille skål
Kom kokosmælk, hakkede tomater og gærflager i en blender eller foodprocessor og kør, indtil det hele er blendet sammen til en luftig masse uden klumper. Stil det til side.
Varm en gryde op til medium varme, og steg løget heri i 3-4 min. Steg dem i lidt olie eller vand.
Tilsæt hvidløg, chili, ingefær og alle krydderierne, vend det rundt og lad det stege i 1-2 min.
Kom blomkål, squash og gulerødder i gryden og vend det rundt i løg og krydderi blandingen og lad det stege i 5 min.
Skær tofuen i mundrette tern og sæt det til side.
Hæld kokos/tomatsovsen i gryden og rør godt rundt. Smag sovsen til med masser af salt, peber og et lille skud cayenne, hvis du har lyst til mere varme. Tilsæt tofustykkerne og rør rundt, til det hele er lækkert.
Lav sovsen simre i 10-20 minutter, indtil den er let tyknet og det hele er lækkert. Server med brune ris drysset med røget paprika. Velbekomme!