Du behøver ikke at bruge tre forskellige slags bønner, du kan sagtens nøjes med 2 eller 1 slags. Jeg kan bare bedst lige at have forskellige bønner i min tomatsovs
Græskar på toppen, kan undlades men det smager virkelig godt og især med smeltet ost, MUMS. Lov mig at prøv det hvis i godt kan lide græskar!
Er du ikke til vegansk ost og har "kødfrie" dage, kan du vælge at putte almindelig revet ost på din lasagne.
Fremgangsmåde
Start med at hakke alle grønsagerne, jeg bruger en foodprocessor, så går det meget hurtigere. Super nemt, jeg elsker at man kan hakke det hele på 20 sek.
Svits alle grønsagerne i en gryde i 5-10 min og tilsæt alle krydderier. Et lille tip, når der er så mange krydderier, så blander jeg det hele sammen i en lille skål, så de lige til at putte i gryden. Steg videre i 5 min.
Tilsæt tomatpuré og rør det godt rundt i 5 min.
Tilsæt tomat passata og hakket tomater og rør det rundt.
Skyl og dræn alle bønnerne, jeg brugte hvide, kedney og sorte bønner, man kan bruge lige dem man bedst kan lide, jeg kan bare godt lide at få forskellige bønner i i en tomatsovs. Det gør bønnefyldet mere spændende. Put alle bønnerne i tomatsoven og rør det godt rundt.
Imens tomatsovsen med bønnerne står og simre, skrubber du de søde kartofler godt og skær dem i tynde skiver.
Dernæst begynder du at samle din lasagne. Smør dit fad med olie og start med et lag bønnefyld i bunden og dernæst kartoffelskiver, forsæt med lagene til du ikke har mere. Slut af med et lag bønnefyld.
Skyl din græskar grundigt og skær den i tern, put græskarstykkerne på toppen af din lasagne.(Kan undlades, hvis du ikke ønsker græskar på din lasagne)
Et lille tip, læg den veganske ost i blød i vand i 20-30 min og læg dem i en si, så vandet drypper af. Din veganske ost smelter meget bedre.
Start med at sætte din lasagne i ovnen uden ost på toppen og giv den 30 min. på 200ºC i varmluft og dernæst drysser du din ost på, som har ligget i blød og giv den yderligere 15-20 min.