3spskVegansk caramel(Kan skiftes ud med agave sirup, sirup med salted caramel )
1spskPeanutbutter
3spskVand
3dlHavregryn
1dlMandler(Brug både mandler og hasselnødder)
1dlBygflager(Kan ersattes med spelt/rugflager)
1/2dlGræskarkerner
1/2dlHampefrø
3spskChiafrø
1tskKanel(Kan undlades)
1/2tskSalt
KOKOS-KARAMEL (dulce de leche)
1Dåse Kondenseret kokosmælk(Køb det i Føtex/Bilka eller på nettet )
Vand
Noter
Har du ikke lige mulighed for at lave vegansk caramel, kan du istedet bruge kokossirup.
Du kan ersatte hampefrø med solsikkekerner
Du kan ersatte chiafrø med hørfrø
Spis din granola på en lækker grød til morgen eller på yoghurt som topping. Det smager så lækkert!
Hvis du koger karamellen i dåsen er der risiko for frigivelse af kemikalier. Derfor kan du hælde den kondenserede kokosmælk i et henkogningsglas og kog det på samme måde.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 160ºC
Hak mandler og hasselnødder groft.
Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt nu de våde ingredienser (vand, caramel og peanutbutter) og rør det hele godt sammen.
Smør det hele ud på et bagepapir på en bageplade og bag det i ovnen i 20-25 min. Hold øje med granola'en, det skal blive gylden brunt. Rør rundt i det efter 10 min.
Tag bagepladen ud og lad det afkøle på pladen.
Hæld det over i et tæt lukket glas og det kan holde sig i ca. 14 dage.
VELBEKOMMEN
VEGANSK-CARAMEL (dulce de leche)
Det anbefales at koge kokosmælken i et henkogningsglas og ikke selve dåsen.
Stil glasset med kondenseret kokosmælk i en gryde med vand.
Vandet skal dække hele glasset og gerne gå nogle cm over, så glasset er dækket af vand under hele koge tiden.
Bring vandet i kog og lad det koge i 3 timer.
Hæld vandet fra og lad glasset køle lidt af ved stuetemperatur.
Stil herefter glasset på køl i 1-2 timer.
Tag Karamellen ud og evt. over i en anden beholder. Opbevar karamellen på køl, her holder den sig i flere uger.