Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
VEGANSKE HVEDER GLUTENFRI
5
fra 1 stemme
Send opskrift på mail
Servings:
12
STYK
Forberedelse
2
timer
t
Tilberedelse
25
minutter
min
I alt
2
timer
t
25
minutter
min
Undgå at skærmen slukker
Ingredients
1
pakke
Gær
3
dl
vand
(Lunkent)
25
gram
Fiberhusk
(Den gule)
1
tsk
Salt
3-4
dråber
Sødemiddel
(Eller 2 tsk sukker)
2
tsk
Kardemomme
(Stødt)
50
gram
Plantesmør
(Smeltet )
3
dl
Havre Drik
(Uden gluten eller Ærte Drik)
100
gram
Neutral Yoghurt
(JOE' KURT, eller Alpro greek style)
100
gram
Havremel
(Jeg køber det i Rema 1000 )
200
gram
Fuldkornsrismel
250
gram
Hvidt rismel
Noter
Spis dine nybagte hveder med vegansk smør, vegansk ost, syltetøj, peanutbuttercreme og mørk pålægchokolade.
MUMS DET SMAGER DEJLIGT!
Fremgangsmåde
Opløs tør gæren i vandet, pisk FiberHusk i og lad det trække i 5 min.
Pisk salt, søde dråber, kardemomme og smeltet smør i, til det er ensartet.
Tilsæt neutral yoghurt og havre drik, rør pisk det i lidt af gangen. 1 dl havre drik af gangen og pisk det godt.
Tilsæt havremel og rør det godt sammen med en grydeske.
Tilsæt fuldkornsrismel og rør det godt sammen og dernæst tilsætter du hvidt rismel og ælter det godt sammen.
Dæk dejen til med et fugtig viskestykke og stil det til hævning i 45 minutter. Gerne længere tid hvis det er muligt.
Med våde hænder former du 12 hveder, som lægges tæt på en bradepande med bagepapir. Se billeder i opskriften!
Stil dem til efterhævning i 60 minutter.
Tænd oven på 225ºC på varmluft og skru ned på 200ºC når du sætter hvederne i ovnen.
Sæt bradepanden i ovnen og bag hvederne i ca. 20-25 minutter, til de er godt gyldne.
Lad dem køle helt af og rist dem igen før servering.
VELBEKOMMEN!
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest