60gramLakridspulver (Jeg bruger den fra Rema 1000)
125gramTranebær
375gramVegansk smør
500gramRørsukker
2stkÆggeerstatning (Fra Rema 1000)
Fremgangsmåde
Sigt hvedemelet sammen med bagepulver i en røreskål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør på en røremaskine med vingen (ikke piskeriset), til smørret er kørt ud eller brug en elpisker med dejkroge.
Tilsæt nu sukker og æg. Kør kun, til dejen lige samler sig. Det er meget vigtigt, så småkagerne ikke mister deres sprøde struktur. Eller ælt forsigtigt med hænderne og saml hurtigt dejen.
Del dejen i klumper på 500 gram og tril dem i lange pølser med en diameter som en tyvekronemønt. Rul dej-pølserne ind i bagepapir og læg dem på køl til næste dag. Du kan også fryse pølserne ned til de er hårde, hvis du ikke kan lave dejen i forvejen.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær pølserne i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir eller en silikonemåtte. Tryk dem lidt flade. Bag dem ca. 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.
Opbevares bedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt, eller anden lukket beholder.