Vær obs på at dejen hurtigt bliver blød, så du skal enten forme småkagerne lidt hurtigt eller tage små portioner dej ud af køleskabet, hvis du har børn der skal hygge med at lave jødekager. Vegansk smør gør dejen hurtigt blød og kan blive svær at arbejde med, så tag en lille klump ud af gangen, så er det stadig nemt at lave jødekager med udstikkeforme.
Fremgangsmåde
Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til en grynet masse.
Pisk ægge-erstatningen, dernæst rør sukker og ægge-erstatning let sammen og ælt det i dejen til dejen er ensartet og sammenhængende. Det er nemmest at gøre med hænderne.
Stil dejen på køl i 2 timer - Du kan med fordel lave dejen før du skal bruge den
Tænd ovnen på 180 C varmluft. Del dejen i 2-3 portioner og tag kun 1 portion dej ud af køleskabet.
Drys lidt mel på bordet og rul den ene dej ud i et tyndt lag. Udstik dejen med en rund eller mønstret udstikker på ca. 5-6 cm.Kom jødekagerne på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med næste dej stykke. Det vigtigt du tager lidt dej ud af gangen, da dejen bliver meget hurtig blød.
Pisk æggeerstatning sammen og bland perlesukker og kanel sammen.Pensl kagerne med æggeblandingen og drys kanelsukker på. Drys herefter med mandelsplitter.
Bages i 10-12 minutter afhængig af tykkelsen. Lad de veganske jødekager afkøle på en bagerist.