Start med at lave din veganske salt-karamel, den skal nemlig køles ned.
Vegansk salt-karamel
Smelt sukkeret til en gylden karamel. Sørg for at sukkeret smelter ved svag varme.
Tilsæt forsigtigt fløden som er varmet op til ca. 70-80 grader og kog et minuts tid. Jeg varmer fløde i mikroovnen.
Tilsæt smør og salt når fløden er rørt godt rundt. Rør i karamellen indtil smøret er opløst.
Lad karamellen hvile ved stuetemperatur en times tid. Karamellem skal være tyk og cremet før du begynder at putte det i dadlerne.
FYLDTE DADLER
Imens salt-karamellen køler ned, kan du gøre dadlerne klar, ved at tage stenene ud. Læg dadlerne på et spækbræt med bagepapir under.
Smelt mørk chokolade over et vandbad.
Put lidt salt-karamel i hver enkelte dadel, det kan godt blive lidt klisteret derfor er det bedst at du fylder dadlerne med et stykke bagepair under.
Dyp nu dadlerne i den smeltede chokolade, og vend den fyldte dadel ned og tag op med en gaffel, så får du det pæneste resultat. Læg dadlerne på et rent stykke bagepapir.
Drys evt lidt guld eller lilla glimmer på dine dadler. Sæt dadlerne på køl i minimum 1 time eller til chokoladen er fast.