50gramSmuttede mandler(Du kan også bruge mandelsplitter )
Fremgangsmåde
Smelt smør, sukker og sirup sammen i en gryde under omrøring. Hæld lidt af den varme sukkermasse i en kop, og opløs potasken heri. Hæld potaskeblandingen og resten af sukkermassen i en skål.
Bland hvedemel, kanel, brunkage krydderi og nelliker sammen. Hak mandlerne, og vend dem i sukkermassen sammen med melblandingen.
Ælt dejen, til den er ensartet og smidig. Form dejen til aflange ruller med en diameter på 4 cm, og læg dem i køleskabet i 10-12 timer eller gerne natten over.
Tænd ovnen på 170°. Skær dejrullerne i meget tynde skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i ovnen i 8-10 minutter.
Afkøl på en rist. Kan du godt lide at der er lidt mere bid i brunkagerne, så skær dem lidt tykkere.