Lav din bøf færdig på grillen, når det er sommer istedet for at bage den i ovnen.
Tilsæt evt flere krydderier, hvis du vil have mere smæk på smagen
Brug dine bøffer som pålæg på rugbrød, det smager dejligt med hummus til
Lav gerne en dobbelt portion, så kan du have rester eller bøffer til din frokost
Fremgangsmåde
Forberedelse: kog quinoa og lad dem køle helt af. Bag søde kartoflerne i ovnen og lad dem også køle af (de behøves ikke at være helt kolde).
Læg søde kartoflerne i ovnen og bag dem midt i ovnen i 30-45 min, afhænger af hvor store de er.
Skær søde kartoflerne op og grav kødet ud.
Rør de knuste hørfrø sammen med vand og lad det trække i 15-20 min, til det bliver helt gele agtig.
Put hørfrøæg, sød kartoffel, kikærtemel, chili, sennep, peanutbutter, citronsaft og salt i en foodprocessor og blend det med pulse funktionen et par gange, så alle ingredienserne er rørt godt sammen.
Hæld farsen over i en skål og tilsæt de kogte quinoa, vend det rundt med en ske, så alt bliver blandet godt sammen
Sæt farsen på køl i en times tid
Tag en håndfuld af farsen og form 8 bøffer. Jeg brugte en udstiksform, så bliver de flotte og runde. Varm panden op på middel varme med lidt olie. Sæt udstiksform på panden og put en håndfuld fars ned i, tag udstiksformen op og lav en ny bøf på panden.
Steg bøfferne til de har fået lidt farve på begge sider. Læg dem i et ildfast fad og steg dem færdig i ovnen på 200ºC i 10 min ca.