Du kan undlade bruge 150 gram spinat eller grønkål, du behøver ikke at bruge 2 slags grønt, men nøjes med en.
Du kan bytte hvidhvedemel ud med almindelig hvedemel
Du kan bytte havregrynsmel ud med fuldkornsmel, speltmel eller lige den mel du bedst kan lide, eller har i skabet i forvejen.
Fremgangsmåde
Put hakket spinat og grønkål i en stor skål og hæld kogende vand over og rør rundt til det er optøet. Det skal være helt optøet.
Tilsæt ærtedrik og gær og opløs gæren
Tilsæt kokossirup eller agavesirup, salt, olivenolie, revet gulerod og kerner. Rør godt rundt.
Tilsæt havregryn og havremel. Tilsæt hvidhvedemel, lidt ad gangen og rør dejen grundigt sammen. Gem lidt af melet til at drysse på bordet. Dejen vil være klistret men ikke våd.
Kom film over skålen samt et klæde og sæt til hævning 1,5 time ved stuetemperatur.
Drys bordet med mel og vend forsigtigt dejen herud. Træk dejen let ud med dine hænder og ælt dejen. Form den let til 12 boller ved at bruge dine hænder og evt. en dejskraber.
Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. og lad bollerne efterhæve 30 min. under fugtigt klæde. Forvarm imens ovnen til 200ºC på varmluft.
Pensle evt. bollerne med plantemælk og drys med majsgryn. Det lidt med forskel om jeg pensler bollerne.
Bollerne bages i den forvarmede ovn i 20-25 min. indtil let gyldne og sprøde. Hold øje.