Denne pizzadej rækker til 2 pizzaer. Opskriften her, er med fyld til en pizza. Du kan fryse halvdelen af dejen ned eller lave 2 forskellige veganske pizza og så har du til 4 personer.
Næringsindholdet er på en stor PizzaEn halv pizza vil så svare til ca. 708 kcal, som også er et ret stort stykke. Jeg kan nøjes med en kvart pizza til 354 kcal og så med lidt snackgrønt til.
Du kan sagtens udskifte noget af fuldkornsmelet til almindelig hvedemel, hvis du ikke ønsker en fuldkorns dej.
Du kan også nøjes med at bruge 200g durummel og 200g fuldkornsmel.
Jeg bruger gerne flere forskellige slags grov mel, men det er ikke en nødvendighed.
Inspiration til andet fyld på veganske pizzaer:
Tofu
Tæmpeh
Kartofler
Færdig købt fars eller strimler
Fremgangsmåde
Fuldkorns pizzadej
Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt yoghurt, olie, æblecidereddike og salt. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt. Gem lidt af fuldkornsmelet til du skal rulle din dej ud.
Form dejen til en kugle og lad den hvile i skålen i minimum 30 min.
Forvarm ovnen til 230°C varmluft
Rul dejen ud på et bord, drysset med lidt mel. Del dejen i 2 lige store stykker og start med at rulle den ene ud til en rund passende pizzatørrelse ovenpå et stykke bagepapir.
Frys evt. den anden klump dej ned, eller lav 2 forskellige veganske pizzaer
Tilsæt det ønskede fyld på pizzaen, bag din pizza i 10 min ca.
Tag din pizza ud og fjern bagepladen og skub din pizza ind i bunden af ovnen og bag den i ca. 2 min. Hold øje med din pizza, måske den kun skal have 1 min, afhængig af din ovn. Når du tager din pizza ud igen, hiver du den tilbage på bagepladen. (dette kan springes over)