20gramMalt Syrup(Eller mørk agavesirup for glutenfri)
10gramSalt
400gram vand
Noter
Rugbrødform:L 21,5 cm, H 7 cm, B 10 cm min størrelse. Rugbrødform:L 18 cm, H 10 cm, B 10 cm kan også bruges.
Fremgangsmåde
Pisk vand, gær, malt syrup, olivenolie, æblecidereddike, og salt sammen i en stor røreskål
Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør til det bliver en tyk grød
Hæld straks dejen i en form beklædt med bagepapir, dæk med film og stil dejen til hævning ved stuetemperatur i et par timer. Når dejen er hævet fint, sættes den i køleskabet i minimum 2 timer - gerne natten over.
Tænd ovnen på 200ºC på varmluft og bag dit glutenfri rugbrød i 60 min.
Efter bagning skal det stå og køle af i ca. 1 time. VELBEKOMME!