Server din rødbedesalat til plantedeller og ovn kartofler
Brug salaten til en buddha bowl til din frokost
Hvis du ikke bryder dig om veganske soyaprodukter, skal du udskifte soya neutral med skyr eller creme fraiche.
Fremgangsmåde
Rødbederne vaskes og koges med skræl i usaltet vand ved middel varme. Små rødbeder koges ca. 30 minutter, store rødbeder koges ca. 45-60 minutter.
Rødbederne er færdige, når de føles møre, når en stegenål el. lign stikkes i. Når rødbederne er færdigkogt, skylles de med koldt vand, enderne skæres af, og skrællen smuttes af med hænderne (jeg har køkkenhandsker på til dette).
Skær rødbederne i stykker af ønsket størrelse, og lad disse afkøle helt, inden salaten samles.
Når rødbederne er helt afkølet, blandes alle ingredienserne grundigt. Smag til med salt&peber.
Drys salaten med lidt ekstra tørret timan eller timianblade inden servering.