3,5dlFuldkornsrismel(Kan ersattes med kikærtemel eller quinoamel)
0,5tskSalt
1tskPeber
Råkost
300gramGulerødder(Revet)
200gram Rødbeder (Revet)
1håndfuldTranebær
1mellem Æble
1spskCitronsaft(Frisk presset)
Noter
En portion er baseret på:
100 gram kogte brune ris
350 gram boller i karry
150 gram råkost
Fremgangsmåde
Klargør alle ingredienserne til karrysovsen. Hak pastinak, persillerod, gulerod og squash i en foodprocessor. Hak løg groft, riv ingefæren og skær æble i grove tern.
Læg hakket soya i blød i kogende vand i 15 minutter.
Hak løg meget fint og klargør de øvrige ingredienser til de veganske boller.
Pres alt overskydende væske ud fra de hakkede soya.
Tilsæt løg, salt, peber, sød sennep, dijon sennep, citronskal og saft rør det sammen.
Tilsæt fuldkornsrismel, lidt ad gangen til farsen er jævn og fast.
Lad farsen trække i 10 minutter på køl.
Kog risene efter anvisning på posen.
Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt vand og steg løg, ingefær og æble heri i et par minutter.
Tilsæt karry og gurkemeje og lad det stege i yderligere 1 minut.
Tilsæt grøntsagerne og lad det stege yderligere i 5-10 min.
Hæld bouillon og kokosmælk ved, bring det i kog og lad det simre i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200ºC og kom bagepapir på en bageplade.
Stavblend farsen hurtigt og form farsen til kødboller og placer dem på bagepladen.
Sæt pladen i ovnen og bag dem i 10 minutter.
Vend dem og bag i yderligere 5-10 minutter.
Lav din råkost.
Blend karrysovsen til en jævn og cremet sauce. Smag saucen til med æblecidereddike, citronsaft, salt og peber.
Kom de bagte kødboller i saucen og server det sammen med risene, samt den friske råkost.