200gram Kogte kikærter (Du kan ersatte kikærterne med 1 dåse kikærter. Obs på at salaten bliver mere "blød". )
1dlÆrter(Optøet)
1lilleRødløg
7stkSoltørret tomater
1rødPeberfrugt
200gramNeutral yoghurt (Jeg bruger Alpro)
1/2tskDijon sennep
1-2spskMangochutney
2 spskDild
Noter
Du kan erstatte ærter med edamame bønner eller majs
Du kan erstatte rødløg med forårsløg, det smager også rigtigt godt
Du kan ersatte kikærterne med kikærter på dåse, bare være opmærksom på at konsistensen af salaten bliver mere blød, men det kan sagtens lade sig gøre.
Fremgangsmåde
Bruger du tørret kikærter, skal de lægges i blød i 12 timer, før de kan koges. Du kan også sagtens koge kikærterne dagen før du vil lave salaten. Du skal lægge 100g i blød for at få 200g kogte.
Kog 100g kikærter som har været i blød (svare til 200g kogte)/ bruger du kikærter på dåse dræn og skyl dem grundigt.
Læg ærterne i kogende vand, så de bliver optøet.
Stavblend halvdelen af kikærterne, men ikke det hele, ellers får de ikke den rette konsistens.
Hak løg, soltørret tomater og peberfrugt fint
Rør soya yoghurt, mangochutney, dijon sennep og hakket dild sammen, smag til med salt og peber.
Rør dressingen sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt, peber, mangochutney og dild.