1,5dlSpeltflager(Kan erstarttes med rugflager eller bygflager)
1dlMandler
1dlCashewnødder
1/2dlGræskarkerner
1/2dlSolsikkekerner
1tskKanel
1spskKokossirup
1knivspidsSalt
Noter
Du kan sagtens udskifte nødderne. Ofte bruger jeg også hasselnødder i min granola, så vælg det du bedst kan lide!
Du kan nøjes med at bruge en slags kerner eller flere kerner, det bestemmer du selv.
Du kan tilføje kokos chips, rosiner eller tørret tranebær.
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 160ºC grader varmluft og gør en bageplade klar med bagepapir.
Mos dadler, tahin og vand sammen i en lille skål med en gaffel indtil det bliver en ensartet masse.
Hak nødderne og tilsæt dem i en stor skål sammen med de andre tørre ingredienser.
Tilsæt dadelmassen og kokossirup og bland det hele godt sammen med en ske.
Fordel det godt på bagepladen og sæt det i den forvarmede ovn. Bag det i ovnen i 20-25 min. Rør rundt i det efter 10 min. Hold øje med det, når det har fået en flot gylden brun farve er det færdigt.
Lad den køle helt af, inden den spises eller tages i en tæt glas beholder.