1dåseSorte bønner(Drænet og skyllet, kan undlades )
1-2tskSalt
1tskFrisk kværnet peber
1pakkeFrisk Butterdej
Noter
Hvis det er muligt, så lav gerne din plantefars dagen før, den kan sagtens stå på køl 2-3 dage
Køb færdig frisk butterdej, det er nemmest at arbejde og nemmere at forme et flot farsbrød
Vegansk farsbrød er velegnet som steg til juleaften.
Fremgangsmåde
Alle grøntsager og frugt er i renset/rengjort vægt. Alt skæres i skiver. Champignon steges på en tør pande til næsten alt vand er fordampet. Mens der stadig er lidt vand tilbage tilsættes resten af grøntsagerne og æblerne (ikke kogte kartofler) og steges med. Fordamper vandet tilsæt en smule vand, så det kan steges mørt i ca 10 minutter.
Tomatpuré, timian, soya og halvdelen af saltet tilsættes lige inden grøntsagerne er færdige og steges med i 5 minutter, brænder det på, så tilsæt en smule vand.
Det hele fra panden kommes i en foodprocessor sammen med gaffelmoste kartofler (100 g) og sorte bønner det PULSES nogle gange, så blandingen bliver groft hakket og stadig med stykker og struktur.
Kom det hele i en skål og kom resten af ingredienserne i og rør det ensartet til en sammenhængende fars.
Smag til med salt og appelsinsaft og evt mere krydderi.
Sæt plantefarsen til side på køl i minimum 1 time - gerne natten over.
Tænd ovnen på 200ºC ved varmluft
Pak farsbrødet ind i butterdej og drys det med sesam og flage salt