INDBAGT VEGANSK FARSBRØD

indbagt vegansk farsbrød

SUNDT OG LÆKKERT VEGANSK FARSBRØD- FYLDT MED SMAG OG GOD KONSISTENS

Jeg har eksperimenteret en del med hjemmelavet plante farsbrød, og det er bestemt ikke helt nemt. Jeg er ret kritisk med smag og konsistens. Jeg tror jeg lavede 4-5 forskellige farsbrød i december måned og det sidste til juleaften sad lige i skabet, YES – DET SMAGTE SÅ DEJLIGT. Selv min søn var vild med det og min kære mand spiste det også juleaften, selvom han stadig spiser kød, når vi er ude.

Mit indbagte veganske farsbrød er nemt at lave og kan faktisk laves dagen før det skal bruges, hvilket gør det super nemt. Man kan også sagtens lave det på dagen, plante farsen skal bare sættes på køl, så det rigtig kan samle sig og få rigtig lækker smag.

INGREDIENSER TIL VEGANSK FARSBRØD

INGREDIENSLISTE:

  • BRUNE CHAMPIGNONER
  • BANAN SKALOTTELØG
  • PORRE
  • RØDT ÆBLE
  • KNOLDSELLERI
  • HVIDLØG
  • TOMATPURÈ
  • KOGTE KARTOFLER
  • KOGTE BRUNE RIS
  • HAVREGRYN
  • CHIAFRØ
  • SORTE BØNNER (KAN UNDLADES)
  • HASSELNØDDER ELLER VALNØDDER
  • TIMIAN
  • SOYA
  • APPELSIN (kan undlades)
  • SALT&PEBER
  • BUTTERDEJ (Jeg køber hos Rema 1000, den er vegansk) Se her: https://humlum.as/koeledej/ Ingredienser i dejen: HVEDEMEL, margarine (palmeolie, vand, rapsolie, salt, emulgator (E471, E475), aroma), vand, ethylalkohol, HVEDEGLUTEN, salt, melbehandlingsmiddel (E920).
indbagt vegansk farsbrød

STEP 1

Jeg forsøger at vise jer hvor simpelt det er, at lave et lækkert hjemmelavet vegansk farsbrød. Det kan virker uoverskueligt, det syntes jeg selv det gjorde, da jeg begyndte at søge på nettet og finde opskrifter, og jeg syntes der manglede en grundig opskrift, så det vil jeg så gøre nu!

  • Hvis du ikke har kofte kartofler eller ris, så skal du start med at koge det. Jeg sørger altid for dagen før, at koge kartofler og ris. Hvis vi dagen før, får en ret med ris, koger jeg lidt ekstra så jeg har til mit farsbrød.
  • Skær alle grønsagerne ud i strimler eller tern og steg det på en panden. KARTOFLER OG RIS SKAL IKKE STEGES MED! Steg det i 10min
  • Tilføj soya, timian, salt og tomatpuré og lad det stege i 5 min.
  • Put de stegte grønsager op i en foodprocessor og tilføj moste kartofler samt sortebønner. Derefter skal du pulse plantefarsen 3-4 gange og evt. lige skrabe kanterne ned med en dejskraber.

STEP 2

  • Put farsen over i en stor skål og rør det sammen med havregryn, kogte ris, hakket valnødder eller hasselnødder, chiafrø og appelsinsaft (det kan undlades) Det skal røres rigtig godt sammen
  • Smag farsen til med salt og peber og evt. mere timian. Du kan sagtens smage på farsen, det er vigtigt du gør det, så du får en plantefars med GOD SMAG!
  • Put plantefarsen over i et fad med låg til og sæt det på køl i minimum 1 time, eller natten over

STEP 3

VEGANSK FARSBRØD PAKKET IND I BUTTERDEJ

  • Nu skal du pakke dit farsbrød ind i butterdej. Jeg køber en færdig frisk butterdej, de fleste er veganske. Jeg har købt i Rema 1000
  • Du kan enten forme et stort vegansk farsbrød eller 2 små. Hvis vi kun er os selv, laver jeg et lille farsbrød, og så har jeg til 2 dage. Du kan sagtens lade din planefars ligge på køl i 2-3 dage
  • Drys dit veganske farsbrød med sesam og salt. Jeg har både drysset det med hvide sesam eller ristede sesam, begge dele smager rigtigt godt. Du kan også lige pensle det med vand eller plante drik.
  • Bag det veganske farsbrød i ovnen på 200ºC i 20-25 min, butterdejen skal blive gyldenbrun.

INDBAGT VEGANSK FARSBRØD TIL JULEMIDDAGEN

Jeg spiste vegansk farbrød juleaften med søde kartofler og spidsskålssalat, hvilket var super lækkert. Jeg er ikke til hvide kartofler og brunsovs. Men er du til det, så spis det endelig med hvide kartofler og brunsovs, det vil også blive rigtig lækkert.

Du kan også sagtens spise dit farsbrød som en lækker familiemiddag, her spiser vi det også gerne med spidsskålssalat og kogte quinoa, det smager LÆKKERT TIL ALT!

SE OPSKRIFT PÅ SPIDSSKÅLSSALAT HER: https://mmfitness.dk/rod-spidskalssalat-med-aebler-og-tranebaer/

INDBAGT VEGANSK FARSBRØD MED HJEMMELAVET BEARNAISESOVS – MUMS

INSPIRATION TIL EN LÆKKER GLÆSTE MIDDAG:

  • BAGTE SØDE KARTOFLER
  • BAGTE RODFRUGTER
  • COLESLAW SALAT
  • HJEMMELAVET VEGANSK BEARNAISSOVS

SE OPSKRIFT PÅ VEGANSK BEARNAISESOVS HER: https://mmfitness.dk/hjemmelavet-vegansk-bearnaisesovs/

OG PÅ COLESLAW SALAT: https://mmfitness.dk/vegansk-coleslaw-med-lilla-og-hvid-spidskal-samt-frisk-persille/

VEGANSK BEARNAISESOVS

IK NOK MED AT DETTE FARSBRØD SMAGER HELT FANTASTISK, SÅ KAN DU FAKTISK LAVE DE BEDSTE PLANTEDELLER PÅ DENNE PLANTEFARS.

SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/veganske-frikadeller-med-hjemmelavet-plantefars/

plantedeller

FIND OPSKRIFT PÅ INDBAGT VEGANSK FARSBRØD HER:

INDBAGT FARSBRRØD

INDBAGT VEGANSK FARSBRØD

5 fra 1 stemme
Forberedelse1 time 30 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt2 timer

Ingredienser

  • 200 gram Champignon (Brune)
  • 2 stk Banan skalotteløg
  • 2 mellem Porre
  • 100 gram Æble (Gerne rødt)
  • 100 gram Knoldselleri
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 tsk Timian
  • 2 spsk Soya
  • 50 gram Tomatpuré
  • 100 gram Kogte kartofler
  • 1 1/2 dl Kogte brune ris
  • 2 dl Havregryn
  • 50 gram Valnødder (Eller Hasselnødder)
  • 2 tsk Chiafrø
  • 1 dåse Sorte bønner (Drænet og skyllet, kan undlades )
  • 1-2 tsk Salt
  • 1 tsk Frisk kværnet peber
  • 1 pakke Frisk Butterdej

Noter

  • Hvis det er muligt, så lav gerne din plantefars dagen før, den kan sagtens stå på køl 2-3 dage
  • Køb færdig frisk butterdej, det er nemmest at arbejde og nemmere at forme et flot farsbrød 
  • Vegansk farsbrød er velegnet som steg til juleaften. 

Fremgangsmåde

  • Alle grøntsager og frugt er i renset/rengjort vægt. Alt skæres i skiver. Champignon steges på en tør pande til næsten alt vand er fordampet. Mens der stadig er lidt vand tilbage tilsættes resten af grøntsagerne og æblerne (ikke kogte kartofler) og steges med. Fordamper vandet tilsæt en smule vand, så det kan steges mørt i ca 10 minutter. 
  • Tomatpuré, timian, soya og halvdelen af saltet tilsættes lige inden grøntsagerne er færdige og steges med i 5 minutter, brænder det på, så tilsæt en smule vand.
  • Det hele fra panden kommes i en foodprocessor sammen med gaffelmoste kartofler (100 g) og sorte bønner det PULSES nogle gange, så blandingen bliver groft hakket og stadig med stykker og struktur.
  • Kom det hele i en skål og kom resten af ingredienserne i og rør det ensartet til en sammenhængende fars.
  • Smag til med salt og appelsinsaft og evt mere krydderi.
  • Sæt plantefarsen til side på køl i minimum 1 time – gerne natten over.
  • Tænd ovnen på 200ºC ved varmluft
  • Pak farsbrødet ind i butterdej og drys det med sesam og flage salt
  • Bag det i ovnen i 20-25 min. VELBEKOMME
Næringsindhold
INDBAGT VEGANSK FARSBRØD
Indhold per portion (100 g)
Kalorier 148 Kalorier fra fedt 59
% Daglig værdi*
Fedt 6.61g10%
Mættet fedt 0.36g2%
Transfedt 0.001g
Flerumættet fedt 1.8g
Enkeltumættet fedt 0.59g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.33mg0%
Kalium 269mg8%
Kulhydrater 16.3g5%
Fibre 2.89g12%
Sukker 2.01g2%
Protein 4.13g8%
Vitamin A 5.43IU0%
Vitamin C 6.71mg8%
Calcium 34.7mg3%
Jern 1.11mg6%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
overnight oats
Morgenmad

VEGANSK OVERNIGHT OATS GRØD

OPSKRIFT PÅ LÆKKER VEGANSK OVERNIGHT OATS MED HAMPEFRØ, CHIAFRØ, SPELTFLAGER & TOPPINGS Super lækker og nem morgenmad, ja det bliver næsten ikke nemmere med overnights

Læs mere »