2kartonerLima bønner(Købt i Fakta, kan også bruge butterbeans )
1rødPeberfrugt
5storeTomater
1dåseTomatpuré (140g)
5stkSoltørret tomater
1/2stkKnoldselleri
1stkSquash
1lilleRødløg
2fedHvidløg
7dlGrønsagsbouillon
1tskTørret basilikum
1tskTørret oregano
1/2-1tskStødt Chili
1tskChili/hvidløg
1tskSalt
1tsk Frisk kværnet peber
Noter
Du kan skifte bønnerne ud med kikærter eller andre bønner. Fx kedney bønner, sorte bønner osv
Du kan tilføje frisk chili hvis du ønsker din one pot pasta med lidt fart på.
Jeg kan klart anbefale spaghetti fra Urtekram. De har nogle glutenfrie lavet på fuldkornsrismel, de smager rigtigt godt.
Du kan også bruge almindelig hvide eller fuldkornsspaghetti.
Fremgangsmåde
Skyl og klargør grønsagerne.
Champignoner i skiver Rød peberfrugt i tern Friske tomater i tern Soltørrede tomater hakkes fint Knoldselleri i små tern Squash i tern Rødløg hakkes fint Hvidløg presset
Put alle ingredienserne i en stor gryde, spaghetti, grønsagerne, drænet bønner, tomatpuré og krydderierne.
Kog 7 dl grøntsagsbouillon og hæld i gryden
Bring det hele i kog og lad retten simre i 12 min. Tiden kan variere, det afhænger af din spaghetti og hvilken konsistens dine spaghetti skal have. Rør det rundt undervejs. Jeg rør mange gange.