90gramHavregryn(Brug glutenfri hvis du ønsker det)
1spskPeanutbutter
1/2tskKardemomme
1/2tskKanel
1tsk Groft havsalt(Gerne flager)
15gramKokosmel(Til at trille dadelkuglerne i )
10gramKakaopulver(Til at trille dadelkuglerne i )
Noter
Har du ikke noget hjemmelavet vegansk caramel, kan du bruge 60 gram ekstra peanutbutter eller 60 gram agave sirup/ kokossirup.
Du kan udskifte kakaopulver med almindelig bage kakaopulver. Du spare en del på kalorierne ved at bruge fedtfattig kakaopulver.
Fremgangsmåde
Dræn de sorte bønner og skyld dem grundigt.
Imens de drypper af, pilles stenene ud af dadlerne, og riv appelsinen på den fine side af rivejernet.
Start med at røre alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Hæld bønnerne, dadlerne, appelsinskal + saft, caramel og peanutbutter i skålen og blend det godt sammen med en stavblender. Du kan også røre det sammen i en foodprocessor, begge dele er lige godt.
Tilsæt evt. lidt vand hvis dadelmassen mangler lidt væde. Det afhænger af hvor bløde dadlerne er, om der skal lidt ekstra væde til.
Sæt dadelmassen på køl i 30 min.
Tril dadelkuglerne i kokos og kakao, det smager virkelig lækkert. Du kan også overtrække dadelkuglerne med chokolade, dog skal dadelmassen stå længere tid på køl eller en kort tur i fryseren. Der er ca. til 20 dadelkugler.