Protein: 26,1 gramFedt: 17,6 gramKulhydrat: 75,1 gram Ønsker du at spise færre kalorier, kan du udskifte halvdelen af de brune ris med blomkålsris og evt. undlade peanuts.
Fremgangsmåde
Varm ovnen på 200°C varmluft.
Skyl og snit blomkålen i små buketter. Læg dem et styk bagepapir sammen med kikærterne. Bages i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig har lidt bid.
Lav saucen klar imens.
Snit løg og hvidløg og steg i en gryde evt. med lidt olie eller vand. Tilsæt garam masala, spidskommen, ingefær, gurkemeje og chili og lad simre på høj varme, så duftene og smagen kommer frem.
Tilsæt tomatpuré, kokosmælk, hakket tomater. Skru ned for varmen, rør godt rundt og tilsæt 1 dl. vand. Lad det langsomt tykne under middel varme. Synes du den er for tyk, så tilsæt 1 dl. vand ekstra.
Smag retten til og tilsæt mere styrke, salt eller peber, så den rammer dine smagsløg.
Når blomkålen og kikærterne er færdige i ovnen, hældes stykkerne over i gryden. Vend det forsigtigt sammen og lad det simre under lav/middel varme.
Tilsæt dernæst Like Meat chicken bites og rør det godt sammen.Tilsidst tilsættes frisk spinat og rør rundt i 5 min.
Servere din vegansk butter chicken med kogte ris, naanbrød og frisk persille.