VEGANSK BUTTER CHICKEN MED BLOMKÅL & KIKÆRTER

Vegansk butter chicken

NEM OG SUND VEGANSK BUTTER CHICKEN MED MASSER AF GRØNT

En skøn og nem opskrift til vegetarisk og vegansk aftensmad.

Den her opskrift er min ultimative opskrift til en vegansk butter chicken, som skal være hverdags nem, uden kød og utrolig lækker. En opskrift på butter chicken helt uden kylling, men som er lavet på blomkål, kikærter og Like Meat Chicken Bites. Jeg tilføjer gerne lidt køderstatning for at retten bliver proteinrig. Du kan sagtens undlade chicken bites, hvis du ikke ønsker at bruge køderstatning. Med denne opskrift er der snildt mad til 3-4 gæster eller nem aftensmad til flere dage. Men hvis der er rester, kan de også nemt fryses ned!

INGREDIENSER TIL VEGANSK BUTTER CHICKEN

INGREDIENSLISTE:

  • BLOMKÅL
  • KIKÆRTER
  • CHICKEN BITES -Jeg brugte Like Meat, du kan også bruge vegansk filet fra Spir eller Hälsans kök. Du kan læse mere om Like Meat produkter her: LIKE MEAT
  • LØG
  • HVIDLØG
  • FRISK SPINAT
  • KOKOSMÆLK
  • HAKKET TOMATER
  • TOMATPURÉ
  • GARAM MASALA
  • SPIDKOMMEN
  • INGEFÆR – Du kan både bruge tørret eller frisk
  • KARRY
  • GURKEMEJE
  • CHILI

TILBEHØR

  • RIS
  • NAAN BRØD – Du kan købe vegansk naanbrød i Rema 1000
  • FRISK PERSILLE
  • PEANUTS

HOW TO

  • Varm ovnen på 200°C varmluft.
  • Skyl og snit blomkålen i små buketter. Læg dem et styk bagepapir sammen med kikærterne. Bages i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig har lidt bid.
  • Lav saucen klar i mens.
  • Snit løg og hvidløg og steg i en gryde evt. med lidt olie eller vand.
  • Tilsæt garam masala, spidskommen, ingefær, gurkemeje og chili og lad simre på høj varme, så duftene og smagen kommer frem.
  • Tilsæt tomatpuré, kokosmælk, hakket tomater. Skru ned for varmen, rør godt rundt og tilsæt 1 dl. vand. Lad det langsomt tykne under middel varme. Synes du den er for tyk, så tilsæt 1 dl. vand ekstra. Smag retten til og tilsæt mere styrke, salt eller peber, så den rammer dine smagsløg.
  • Når blomkålen og kikærterne er færdige i ovnen, hældes stykkerne over i gryden. Vend det forsigtigt sammen og lad det simre under lav/middel varme.
  • Tilsæt dernæst Like Meat chicken bites og rør det godt sammen.
  • Tilsidst tilsættes frisk spinat og rør rundt i 5 min.
  • Servere din vegansk butter chicken med kogte ris, naanbrød og frisk persille.

INSPIRATION TIL VEGANSKE GRYDERETTER

Vi elsker simreretter/gryderetter herhjemme når det bliver efterår og vinter. Og mine favorit gryderetter er tofo tikka masala, græskargryde og chili sin carne.

TOFU TIKKA MASALA

tikka masala

GRÆSKARGRYDE

græskargryde

CHILI SIN CARNE

chili sin carne

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK BUTTER CHICKEN MED BLOMKÅL OG KIKÆRTER HER:

VEGANSK BUTTER CHICKEN

VEGANSK BUTTER CHICKEN MED BLOMKÅL & KIKÆRTER

5 fra 1 stemme
Antal: 6 Portioner

Ingredienser

  • 1 styk Blomkål
  • 1 dåse Kikærter (Drænet og skyllet)
  • 2 pakker Like Meat Chicken
  • 1 dåse Kokosmælk light
  • 70 gram Spinat (Gerne frisk)
  • 1 dåse Hakket tomater
  • 3 spsk Tomatpuré
  • 1 styk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 tsk Garam masala
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk Stødt ingefær
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk Gurkemeje
  • 1 tsk Stødt chili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Peber
  • 1-2 dl vand

TILBEHØR

  • 1 Styk Naanbrød (Rema 1000 har et vegansk)
  • 3 dl Brune ris
  • 1/2 pose Peanuts
  • 1 bund Frisk persille

Noter

Vegansk butter chicken 
Portion i kcal 598: 
  • 300 gram Butter chicken 
  • 150 gram kogte ris 
  • 50 gram Naan brød 
  • 1 spsk peanuts 
 
Protein: 26,1 gram
Fedt: 17,6 gram
Kulhydrat: 75,1 gram 
Ønsker du at spise færre kalorier, kan du udskifte halvdelen af de brune ris med blomkålsris og evt. undlade peanuts. 

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen på 200°C varmluft.
  • Skyl og snit blomkålen i små buketter. Læg dem et styk bagepapir sammen med kikærterne. Bages i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig har lidt bid.
  • Lav saucen klar imens.
  • Snit løg og hvidløg og steg i en gryde evt. med lidt olie eller vand. Tilsæt garam masala, spidskommen, ingefær, gurkemeje og chili og lad simre på høj varme, så duftene og smagen kommer frem.
  • Tilsæt tomatpuré, kokosmælk, hakket tomater. Skru ned for varmen, rør godt rundt og tilsæt 1 dl. vand. Lad det langsomt tykne under middel varme. Synes du den er for tyk, så tilsæt 1 dl. vand ekstra.
  • Smag retten til og tilsæt mere styrke, salt eller peber, så den rammer dine smagsløg.
  • Når blomkålen og kikærterne er færdige i ovnen, hældes stykkerne over i gryden. Vend det forsigtigt sammen og lad det simre under lav/middel varme.
  • Tilsæt dernæst Like Meat chicken bites og rør det godt sammen.Tilsidst tilsættes frisk spinat og rør rundt i 5 min.
  • Servere din vegansk butter chicken med kogte ris, naanbrød og frisk persille.
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
VEGANSK BUTTER CHICKEN MED BLOMKÅL & KIKÆRTER
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier 65.3 Kalorier fra fedt 19
% Daglig værdi*
Fedt 2.09g3%
Mættet fedt 1.36g9%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.2g
Enkeltumættet fedt 0.18g
Kolesterol -2mg-1%
Salt 0.28mg0%
Kalium 181mg5%
Kulhydrater 4.97g2%
Fibre 2.92g12%
Sukker 4.97g6%
Protein 5.26g11%
Vitamin A 19.2IU0%
Vitamin C 15.1mg18%
Calcium 23.3mg2%
Jern 0.98mg5%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
vegansk bagt tomatsuppe
Aftensmad

NEM VEGANSK BAGT TOMATSUPPE

NEM OG LÆKKER OPSKIFT PÅ VEGANSK BAGT TOMATSUPPE MED BAGTE GRØNTSAGER Bagt tomatsuppe med marineret tofu og frisk timaian – Opskrift på verdens bedste veganske

Læs mere »