KCAL PR. BOLLE CA. 130 GRAM = 218 kalorier Jeg elsker at bage koldhævede boller, for så behøver du ikke at bage en hel portion af gangen. Jeg bager f.eks. gerne kun 5 boller af gangen og sætter dejen på køl igen. Det er meget nemt at forme bollerne og smække dem på et stykke bagepapir og bage dem. Duften og smagen af nybagte boller, er så lækkert og hyggeligt især her om vinteren.
Fremgangsmåde
Kog havregryn, plantemælk og vand til havregrød – køl derefter ned til stuetemperatur (kan med fordel laves om morgenen)
Opløs gær med vand
Tilføj olivenolie, afkølet havregrød, chiafrø, hørfrø, hampefrø og salt
Put hvedemel, hvid hvedemel og fuldkornhvedemel i en skål og bland det sammen.
Tilføj gradvist mel blandingen, indtil dejen samler sig, den skal stadig være "våd"
Sæt dejen til at hæve natten over på køl
Tænd ovnen på 210º
Brug to skeer til at forme bollerne op på et stykke bagepapir og bag bollerne. Vil du have lige store boller, så kan du med fordel veje dejen af i en lille skål, før du putter dem over på et stykke bagepapir
Bag bollerne i 25-30 min på 210º
Server bollerne med f.eks. peanutbutter og mørk pålægschokolade eller vegansk ost med marmelade.