KOLDHÆVEDE GRØDBOLLER LAVET PÅ PLANTEMÆLK

koldhævede grødboller

NEMME OG SUNDE KOLDHÆVEDE GRØDBOLLER – MUMS….

Grødboller – sprød skorpe, saftig indre og super nemme at lave. Grødbollerne er lavet på nedkølet havregrød, som er med til at gøre dem lækre og bløde. En kombination af energirige kulhydrater, proteiner og fornuftige fedtkilder giver en mættende og næringsrig grovbolle. Disse grødboller er lavet på fuldkornsmel og meget lidt hvedemel, hvilket gør et de mætter rigtigt godt. Det smarte ved koldhævet grødboller er at du kan bage lidt af gangen og lade dejen stå på køl, dermed kan du altid næsten få nybagte boller.. MUMS..

Vi elsker at spise boller til morgenmad, men også om eftermiddagen, hvor sulten melder sig, så er det super lækkert med et sundt måltid, der mætter og du undgår dermed at snacke til du skal have aftensmad.

Server dine grødboller med peanutbutter, pålægschokolade, banan, marmelade og vegansk ost.. MUMS…

KULHYDRAT “snakken” – DET IK FARLIGT AT SPISE DE “GODE” KULHYDRATER

I lang tid har kulhydrater haft en periodevis dårlig omtale, men ofte er det meget unuanceret. Kulhydrat er kroppens brændstof og det er især hjernens fortrukne energikilde – og kulhydrat er derfor afgørende for at vi har nok energi. Der er bestemt forskel på kulhydrater. Der er langt fra kulhydraterne som findes i kage, slik og læskedrik og til dem, som findes i fuldkornsbrød, havregryn og grove grøntsager. Ganske simpelt, så skelnes der imellem de simple og komplekse kulhydrater. I kosten findes simple kulhydrater eksempelvis i
søde sager, men også i lyst brød og pasta. De komplekse kulhydrater findes eksempelvis i fuldkornsprodukter, grove grøntsager og bælgfrugter.

INGREDIENSER TIL VERDENS BEDSTE BOLLER

INGREDIENSLISTE:

HAVREGRØD

  • HAVREGRYN
  • VAND
  • PLANTEMÆLK – Jeg bruger altid DRYK og i den her opskrift har jeg brugt Ærte Drik , Se her: DRYK

GRØDBOLLER

  • VAND
  • GÆR
  • OLIVENOLIE
  • SALT
  • CHIAFRØ
  • HØRFRØ
  • HAMPEFRØ – Kan undlades
  • FULDKORNSHVEDEMEL
  • HVID HVEDEML
  • HVEDEMEL

HOW TO

  1. Kog havregryn, plantemælk og vand til havregrød – køl derefter ned til stuetemperatur (kan med fordel laves om morgenen)
  2. Opløs gær med vand
  3. Tilføj olivenolie, afkølet havregrød, chiafrø, hørfrø, hampefrø og salt
  4. Put hvedemel, hvid hvedemel og fuldkornhvedemel i en skål og bland det sammen. 
  5. Tilføj gradvist mel blandingen, indtil dejen samler sig, den skal stadig være “våd”
  6. Sæt dejen til at hæve over natten på køl
  7. Brug to skeer til at forme bollerne op på et stykke bagepapir og bag bollerne
  8. Vil du have lige store boller, så kan du med fordel veje dejen af i en lille skål, før du putter dem over på et stykke bagepapir.
  9. Server bollerne med f.eks. peanutbutter og mørk pålægschokolade eller ost med marmelade.

VELBEKOMME!

INSPIRATION TIL HJEMMEBAG

Hvis du har tiden, så er det altid med hjemmebagt brød. Hvis vi har tiden til det, bager vi gerne hjemmebagte sandwichboller, burgerboller eller knækbrød. MUMS…

Vi elsker disse lækre sandwichboller med grøntsager.

VEGANSKE SANDWICHBOLLER MED GRØNTSAGER

veganske sandwichboller

ELLER HJEMMEBAGTE BURGERBOLLER…

VEGANSKE BURGERBOLLER GROVE OG LUFTIGE

Veganske burgerboller

HJEMMELAVET CHIAKNÆKBRØD

GLUTENFRI KNÆKBRØD UDEN OLIE

hjemmelavede snacks

FIND OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVEDE GRØDBOLLER HER:

koldhævede grødboller

KOLDHÆVEDE GRØDBOLLER LAVET PÅ PLANTEMÆLK

5 fra 2 stemmer
Antal: 15 styk
Forberedelse1 day 10 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt1 day 45 minutter

Ingredienser

Havregrød

  • 3 dl Havregryn (Ca. 105 gram)
  • 3 dl vand
  • 200 gram Plantemælk (Jeg bruger Ærte drik fra DRYK)

Grødboller

  • 6 dl vand
  • 20 gram Gær
  • 1 tsk Olivenolie
  • 2 tsk Salt
  • 100 gram Chiafrø
  • 50 gram Hørfrø
  • 50 gram Hampefrø
  • 150 gram Fuldkornsmel
  • 180 gram Hvidhvedemel
  • 180 gram Hvedemel

Noter

KCAL PR. BOLLE CA. 130 GRAM = 218 kalorier 
Jeg elsker at bage koldhævede boller, for så behøver du ikke at bage en hel portion af gangen. Jeg bager f.eks. gerne kun 5 boller af gangen og sætter dejen på køl igen. 
Det er meget nemt at forme bollerne og smække dem på et stykke bagepapir og bage dem. Duften og smagen af nybagte boller, er så lækkert og hyggeligt især her om vinteren.

Fremgangsmåde

  • Kog havregryn, plantemælk og vand til havregrød – køl derefter ned til stuetemperatur (kan med fordel laves om morgenen)
  • Opløs gær med vand
  • Tilføj olivenolie, afkølet havregrød, chiafrø, hørfrø, hampefrø og salt
  • Put hvedemel, hvid hvedemel og fuldkornhvedemel i en skål og bland det sammen. 
  • Tilføj gradvist mel blandingen, indtil dejen samler sig, den skal stadig være "våd"
  • Sæt dejen til at hæve natten over på køl
  • Tænd ovnen på 210º
  • Brug to skeer til at forme bollerne op på et stykke bagepapir og bag bollerne. Vil du have lige store boller, så kan du med fordel veje dejen af i en lille skål, før du putter dem over på et stykke bagepapir
  • Bag bollerne i 25-30 min på 210º
  • Server bollerne med f.eks. peanutbutter og mørk pålægschokolade eller vegansk ost med marmelade.
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
KOLDHÆVEDE GRØDBOLLER LAVET PÅ PLANTEMÆLK
Indhold per portion (1 bolle)
Kalorier 218 Kalorier fra fedt 60
% Daglig værdi*
Fedt 6.64g10%
Mættet fedt 0.72g5%
Transfedt 0.001g
Flerumættet fedt 2.61g
Enkeltumættet fedt 0.69g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.85mg0%
Kalium 134mg4%
Kulhydrater 27.8g9%
Fibre 7.49g31%
Sukker 0.93g1%
Protein 7.91g16%
Vitamin A 0.079IU0%
Vitamin C 0.031mg0%
Calcium 26.3mg3%
Jern 1.12mg6%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg