Tips: Du kan lave (farsen) Beef wellington dagen før, og pak det ind i butterdej på dagen hvor du skal servere det. Så ligger farsen og trækker god smag.
Fremgangsmåde
Hæld vandet fra tofuen og læg et stykke køkkenrulle eller viskestykke over og under tofuen. Læg tofuen i pres imens du tilbereder det resterende. Læg noget tungt ovenpå, jeg bruger en vægtskive, men en stor bog kan også bruges.
Skyl og hak svampene i små stykker sammen med løg, porre og hvidløg. Steg dem på en pande i lidt olie/vand. Tilsæt timian, oregano, paprika, spidskommen og drys godt med salt og peber. Steg et par minutter indtil det er gylden og blødt. Lad køle af på en tallerken.
Hak valnødderne groft og rist dem på panden under lav/middel varme indtil gyldne. Lad dem køle af på en tallerken.
Smuldre den pressede tofu.
I en foodprocessor eller minihakker finthakkes nødderne. Du kan også hakke dem fint med en kniv. I minihakkeren eller foodprocessor tilføjes nu tofu (smuldret), de stegte svampe, sojasauce, tomatpuré og lidt citronsaft. Blend det hele godt til du har en fast og finthakket konsistens.
Tilsæt nu hvid hvedemel og hampemel til blandingen og bland det rundt med en ske. Du kan ersatte alt melet med almindelig hvedemel.
Rul butterdejen ud i en aflang firkant på bagepladen på bagepapir og form nu farsen med hænderne og læg den på en ca. 20 cm. lang og 12 cm. bred. Skær linjer i siderne af butterdejen (se billeder ovenfor), og læg skiftevis et stykke butterdej hen over farsen. I mellem stykkerne pensles/ sprøjtes der med lidt olie undervejs.
Drys til sidst med lidt flagesalt.
Bag nu beef wellington i 25-30 min. Til det er gyldent på toppen.