30gramTomat Bruschetta(Kan udskiftes med rød pesto)
1dåseTomatpuré
1tskRød karrypasta
1tskPaprika
0,5tskStødt chili
1spskCitronsaft(Frisk)
1tskSalt
0,5tskPeber
2dlVand
100gramVegansk ost(Revet)
TILBEHØR
Avokado
Salsa
Noter
TIP! Læg vegansk revet ost i blød i lidt vand, inden at du bruger det. Så smelter den meget bedre!
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen på 200°C varmluft.
Start med at koge risene som anvist på pakken.
Snit alle grøntsagerne fint.
Steg finthakkede hvidløg og løg i lidt olie, i et wok pande. Tilsæt små tern af rød peberfrugt og aubergine, samt frisk spinat, paprika og evt. chili. Lad det stege et par minutter til grøntsagerne er møre og har fået farve, men de stadig har lidt bid.
Tilsæt plantefars og lad det stege et par minutter.
Tilsæt herefter tomatpuré, tomat brushetta, rød karrypasta og 2 dl. vand. Hæld også de færdigkogte sorte bønner i retten. Drys med salt, peber, saft fra 1/2 citron og lad stege et par minutter til.
Hæld vandet fra risene, og kom risene i wok-panden sammen med grøntsagerne. Vend det hele godt sammen.
Put det hele over i et fad. Smør evt. fadet med lidt olivenolie.
Drys retten med revet ost på toppen og sæt fadet ind i ovnen. Bag retten i ca. 10 min. indtil at osten er smeltet og toppen er let gylden.
Server den ovnbagte risret med avocado slices og salsa sauce.