NEM VEGANSK RISRET MED SORTE BØNNER & PLANTEFARS

Nem vegansk risret

SUND OG NEM VEGANSK RISRET – BAGT I OVNEN MED VEGANSK OST

Lækker og nem hverdagsmad er et kæmpe hit for hele familien. Nem vegansk risret er rig på planteproteiner og så tager det max 40 min at lave retten. Ris-retten laves med brune ris, plantefars, peberfrugt, aubergine, frisk spinat, rød karrypasta og en masse krydderier. Spis vegansk risret med et par slices avokado og salsasauce, det smager MUMS…..

INGREDIENSER TIL NEM VEGANSK RISRET MED SORTEBØNNER & PLANTEFARS

INGREDIENSLISTE:

  • PLANTEFARS – Brug din favorit plantefars, jeg er ret vild med Naturli eller LIKE MEAT HACK men desværre, har jeg kun kunne købe den i Tyskland.
  • SORTE BØNNER – På dåse
  • BRUNE RIS
  • HVIDLØG
  • LØG
  • PEBERFRUGT
  • AUBERGINE
  • FRISK SPINAT
  • REVET VEGANSK OST- Husk at ligge osten i kold vand inden du putter det på ris-retten, så smelter det meget bedre.
  • TOMAT BRUSCHETTA – kan skiftes ud med rød pesto
  • TOMATPURÉ
  • RØD KARRYPASTA
  • PAPRIKA
  • CHILI
  • CITRONSAFT
  • SALT & PEBER

TILBEHØR:

  • AVOKADO SLICES
  • SALSA SAUCE

HOW TO – NEM VEGANSK RISRET

  • Forvarm ovnen på 200°C varmluft.
  • Start med at koge risene som anvist på pakken.
  • Snit alle grøntsagerne fint.
  • Steg finthakkede hvidløg og løg i lidt olie eller vand, i en wokpande. Tilsæt små tern af rød peberfrugt og aubergine, samt frisk spinat, paprika og evt. chili. Lad det stege et par minutter til grøntsagerne er møre og har fået farve, men de stadig har lidt bid.
  • Tilsæt herefter tomatpuré, tomat brushetta, rød karrypasta og 2 dl. vand. Hæld også de færdigkogte sorte bønner i retten. Drys med salt, peber, saft fra 1/2 citron og lad stege et par minutter til.
  • Hæld vandet fra risene, og kom risene i wok panden sammen med grøntsagerne. Vend det hele godt sammen.
  • Put det hele over i et fad. Smør evt. fadet med lidt olivenolie.
  • Drys retten med revet ost på toppen og sæt fadet ind i ovnen. Bag retten i ca. 10 min. indtil at osten er smeltet og toppen er let gylden.
  • Server den ovnbagte risret med avocado slices og salsa sauce.

Tip: Læg vegansk revet ost i blød i lidt vand, inden at du bruger det. Så smelter den meget bedre!

INSPIRATION TIL NEMME VEGANSKE HVERDAGSRETTER

Vi spiser både retter med pasta og ris og gerne simre-retter, mest efterår og vinter. Så hvis ikke du har prøvet chili sin carne, så skal du helt klar prøve denne veganske udgave. Vi elsker bønner og masser af grøntsager i vores simre-retter.

CHILIE SIN CARNE MED BØNNER

Sund vegansk madplan uge 43

FIND OPSKRIFT PÅ NEM VEGANSK RISRET MED SORTE BØNNER & PLANTEFARS HER:

nem vegansk risret

NEM VEGANSK RISRET MED SORTE BØNNER & PLANTEFARS

5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

  • 3 dl Brune ris
  • 200 gram Plantefars
  • 1 dåse Sorte bønner
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 mellem Løg
  • 1 lille Rød peberfrugt
  • 1 lille Aubergine
  • 30 gram Spinat (Frisk)
  • 30 gram Tomat Bruschetta (Kan udskiftes med rød pesto)
  • 1 dåse Tomatpuré
  • 1 tsk Rød karrypasta
  • 1 tsk Paprika
  • 0,5 tsk Stødt chili
  • 1 spsk Citronsaft (Frisk)
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 2 dl Vand
  • 100 gram Vegansk ost (Revet)

TILBEHØR

  • Avokado
  • Salsa

Noter

TIP! Læg vegansk revet ost i blød i lidt vand, inden at du bruger det. Så smelter den meget bedre!

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen på 200°C varmluft.
  • Start med at koge risene som anvist på pakken.
  • Snit alle grøntsagerne fint.
  • Steg finthakkede hvidløg og løg i lidt olie, i et wok pande. Tilsæt små tern af rød peberfrugt og aubergine, samt frisk spinat, paprika og evt. chili. Lad det stege et par minutter til grøntsagerne er møre og har fået farve, men de stadig har lidt bid.
  • Tilsæt plantefars og lad det stege et par minutter.
  • Tilsæt herefter tomatpuré, tomat brushetta, rød karrypasta og 2 dl. vand. Hæld også de færdigkogte sorte bønner i retten. Drys med salt, peber, saft fra 1/2 citron og lad stege et par minutter til.
  • Hæld vandet fra risene, og kom risene i wok-panden sammen med grøntsagerne. Vend det hele godt sammen.
  • Put det hele over i et fad. Smør evt. fadet med lidt olivenolie. 
  • Drys retten med revet ost på toppen og sæt fadet ind i ovnen. Bag retten i ca. 10 min. indtil at osten er smeltet og toppen er let gylden.
  • Server den ovnbagte risret med avocado slices og salsa sauce. 
  • VELBEKOMME
Næringsindhold
NEM VEGANSK RISRET MED SORTE BØNNER & PLANTEFARS
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier 532 Kalorier fra fedt 111
% Daglig værdi*
Fedt 12.3g19%
Mættet fedt 5.81g36%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 1g
Enkeltumættet fedt 0.52g
Kolesterol 0mg0%
Salt 3.51mg0%
Kalium 30mg1%
Kulhydrater 74.4g25%
Fibre 12.3g51%
Sukker 7.08g8%
Protein 22.8g46%
Vitamin A 103IU2%
Vitamin C 71.9mg87%
Calcium 89.3mg9%
Jern 380mg2111%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
overnight oats
Morgenmad

VEGANSK OVERNIGHT OATS GRØD

OPSKRIFT PÅ LÆKKER VEGANSK OVERNIGHT OATS MED HAMPEFRØ, CHIAFRØ, SPELTFLAGER & TOPPINGS Super lækker og nem morgenmad, ja det bliver næsten ikke nemmere med overnights

Læs mere »