20 gramSpeltflager(Jeg bruger gerne Urtekram. Du kan nøjes med at bruge 40gram havregryn. )
1,5dlVand
1dlHavredrik
1knivspidsKardemomme
10gramVaniljeprotein pulver(Kan udskiftes med vaniljepulver eller vaniljesukker)
Topping til havre-speltgrød
1/2stk Æble
1/2tskKanel
1knivspidsKardemomme
1tskAgavesirup
1spskPeanutbutter(Kan erstattes med nødder)
1håndfuldHindbær(Kan undlades)
1stykMedjoul dadler
Noter
Jeg sætter altid min grød på køl aften før. Her sætter jeg grynene i blød med vand og havre drik. Næste morgen tilsætter jeg kardemomme og koger min grød sammen.
Grøden bliver rigtig lækker og får en god konsistens. Speltflager kan godt være lidt ekstra hårde, så derfor er det godt at de lige kommer lidt i blød.
Fremgangsmåde
Sæt din grød over og bring den i kog (uden proteinpulver) bruger du vaniljepulver eller sukker kan du godt koge det sammen med grøden.
Imens din grød koger, skærer du æblet ud i tern og rører det sammen med kanel, kardemomme og sirup - lun det i mikroovnen i 2-3 min.
Når din grød er kogt sammen, tilsætter du proteinpulver og pisker det godt sammen. Put dine varme grød over i en skål og top det med de lune æbler, peanutbutter og lidt frisk hindbær.