Violife pizzaost (Husk at lægge det i koldt vand inden du putter det på pizzaen, så smelter osten bedre)
Hakket vegansk fars (Shape me minced fra Naturli) stegt på en panden med løg, hvidløg og krydderurter
Paprikastrimler
Frisk timian (Kan undlades, vi havde det bare liggende på køl)
Pizza 2
Økologisk pizzasauce fra Rema 1000
BBQ sauce blandet sammen på pizzaen med pizzasauce
Violife pizzaost (Husk at lægge det i koldt vand inden du putter det på pizzaen, så smelter osten bedre)
Soltørret tomater
Artiskokker
Vegansk pølse (Fra Lidl)
Seitan skiver (Fra Naturli)
Frisk timian (Kan undlades, vi havde det bare liggende på køl)
Fremgangsmåde
Opløs gæren i det kolde vand sammen med sukker. Tilsæt salt, olie, æblecidereddike og rør det igen godt sammen.
Tilsæt 150 gram pizzamel, 100 gram hvidhvedemel og 50 gram havremel rør det sammen til der ikke er flere klumper.
Tilsæt resten af pizzamelet 50 gram og 50 gram fuldkornsmel og rør det godt sammen. Gem resten af fuldkornsmelet til du skal ælte dejen.
Ælt dejen godt sammen i minimum 10-15 minutter til den er helt glat og smidig. Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse i køleskabet – gerne natten over, men mindst 8 timer.
Hæld dejen ud på et mel drysset bord og del den til 4 boller. Ælt bollerne og fold dem ind mod samme punkt, så de får en ren og spændt overfalde. Læg dem på en bakke eller er spækbræt og lad dem hvile en times tid i køleskabet og gerne mere.
Tag dem ud 30-45 minutter før du skal bruge dem, så de får stuetemperatur.
Rul hver bolle ud til en mellem stor flad cirkel – gerne så tynde som du kan få dem. Nu er bundene klar til fyldet.
Husk altid at bag dine pizzaer i en helt varm ovn – gerne 240°C – 260°C. Det er også vigtigt at have enten en pizzasten eller en bageplade i ovnen, mens den varmer op. Når man lægger pizzaen ind på en brandvarm sten eller bageplade, bliver bunden rigtig sprød og lækker. Du kan også grille dine pizzaer, på en pizzasten med bagepapir, det gør vi altid, MUMS...