Du vil kunne bruge rødbederisottoen til forret og her kan du undlade bønnerne for at retten ikke bliver for tung og mættende.
Jeg tilsætter bønner i risottoen, når vi spiser den, som hverdagsmad, så vi får en god fordeling af fedt, protein og kulhydrat.
Fremgangsmåde
Start med at hakke løg og pres hvidløget.
Skræl og riv rødbederne.
Dræn og skyl bønnerne.
Svits løg og hvidløg i en gryde i vand eller olie, og tilsæt æblecidereddike.
Tilsæt rødbederne og timian og lad det stege i 5 min.
Tilsæt risottorisene og rør godt rundt og tilsæt så kokosmælk og bring det i kog.
Dernæst tilsætter du grøntsagsboullion, som er opløst i kogende vand. Her tilsætter du lidt af gangen, ca. 1 dl og rør godt rundt. Når risene har suget væden, tilsætter du mere grøntsagsboullion, dette tager ca. 20-25 min. Det er vigtigt du tilsætter lidt af gangen og røre rundt samtidigt.
Når risene er møre, tilsætter du tahin og gærflager og rører det rundt, til det bliver helt cremet. Dernæst tilsætter du bønnerne og vender det godt rundt i risottoen.