CREMET VEGANSK RØDBEDERISOTTO MED BUTTERBEANS

rødbederisotto

CREMET OG SUND VEGANSK RØDBEDERISOTTO MED BUTTERBEANS

Sund, lækker og cremet rødbederisotto med butterbeans. Perfekt lækker vegansk hverdags ret, der er mættende og indeholder både kulhydrat, fedt og protein! Vil du gerne blive bedre til at indfører mere grønt i din hverdag, så er denne risotto et godt bud på at få en lækker, cremet og sund ret fyldt med rødbede.

Rødbede er super sundt at spise, fordi de er fyldt med kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Rødbeder har et højt indhold af C og B-vitaminerne. Vitaminerne i rødbeder styrker dit immunforsvar, røde blodceller, hud og DNA og hjælper din krop med at omdanne maden til energi. 

INGREDIENSER I RØDBEDERISOTTO

INGREDIENSLISTE:

  • RÅ RØDBEDE
  • SKALOTTELØG
  • HVIDLØG
  • RISOTTORIS
  • BUTTERBEANS
  • KOKOSMÆLK
  • GRØNTSAGSBOULLION
  • ÆBLECIDEREDDIKE
  • TAHIN
  • GÆRFLAGER
  • TIMIAN
  • LIMESAFT
  • SALT & PEBER

INGREDIENSLISTE TIL TOPPING

STEP 1

  • Start med at hakke løg og pres hvidløget.
  • Skræl og riv rødbederne.
  • Dræn og skyl bønnerne.
  • Svits løg og hvidløg i en gryde, brug vand eller olie, og tilsæt æblecidereddike.
  • Tilsæt rødbederne og timian.

STEP 2

  • Tilsæt risottorisene og rør godt rundt.
  • Tilsæt kokosmælk og bring det i kog.
  • Dernæst tilsætter du grøntsagsboullion, som er opløst i kogende vand. Her tilsætter du lidt gangen ca. 1 dl af gangen og rør rundt ofte. Når risene har suget væden, tilsætter du mere grøntsagsboullion, dette tager ca. 20-25 min. Det vigtigt du tilsætter lidt af gangen og røre rundt.
  • Når risene er møre, tilsætter du tahin og gærflager og rører det rundt, til det bliver helt cremet.
  • Dernæst tilsætter du bønnerne og vender det godt rundt i risottoen og smager det til med salt & peber samt limesaft.
  • Velbekomme!

STEP 3

SERVERE DIN RØDBEDERISOTTO MED RISTEDE KOKOSCHIPS OG HJEMMELAVET VEGANSK PARMESAN, DET SMAGER SÅ GODT…..

rødbederisotto

INSPIRATION TIL ANDRE NEMME OG LÆKRE VEGANSKE HVERDAGSRETTER

Jeg elsker nemme og lækre hverdagsretter, som kan laves på kort tid, men også kan laves til flere dage. One pot pasta er så lækkert og nemt, find inspiration her:

VEGANSK ONE POT PASTA: https://mmfitness.dk/vegansk-one-pot-pasta/

ELLER EN OMGANG TOFU TIKKA MASALA: https://mmfitness.dk/tofu-tikka-masala/

OG TILSIDST MIN POKE BOWL SOM OGSÅ ER VILD LÆKKER!

POKE BOWL: https://mmfitness.dk/vegansk-poke-bowl-med-tofu-stegte-gronsager-og-ris/

FIND OPSKRIFT HER PÅ RØDBEDERISOTTO MED BUTTERBEANS

rødbederisotto

CREMET VEGANSK RØDBEDERISOTTO MED BUTTERBEANS

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse30 min
I alt50 min

Ingredienser

  • 500 gram Rå rødbede
  • 2,5 dl Risottoris
  • 2 dåser Butterbeans
  • 1 stk Skalotteløg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 dåse Kokosmælk light
  • 9 dl Grønsagsbouillon
  • 1 spsk Æblecidereddike
  • 2 spsk Gærflager
  • 1 spsk Tahin
  • 1-2 tsk Timian
  • 1-2 spsk Limesaft
  • Salt&peber

Toppings

Noter

  • Du vil kunne bruge rødbederisottoen til forret og her kan du undlade bønnerne for at retten ikke bliver for tung og mættende. 
  • Jeg tilsætter bønner i risottoen, når vi spiser den, som hverdagsmad, så vi får en god fordeling af fedt, protein og kulhydrat. 

Fremgangsmåde

  • Start med at hakke løg og pres hvidløget.
  • Skræl og riv rødbederne.
  • Dræn og skyl bønnerne.
  • Svits løg og hvidløg i en gryde i vand eller olie, og tilsæt æblecidereddike.
  • Tilsæt rødbederne og timian og lad det stege i 5 min.
  • Tilsæt risottorisene og rør godt rundt og tilsæt så kokosmælk og bring det i kog.
  • Dernæst tilsætter du grøntsagsboullion, som er opløst i kogende vand. Her tilsætter du lidt af gangen, ca. 1 dl og rør godt rundt. Når risene har suget væden, tilsætter du mere grøntsagsboullion, dette tager ca. 20-25 min. Det er vigtigt du tilsætter lidt af gangen og røre rundt samtidigt.
  • Når risene er møre, tilsætter du tahin og gærflager og rører det rundt, til det bliver helt cremet. Dernæst tilsætter du bønnerne og vender det godt rundt i risottoen.
  • Smag det til med salt & peber, samt limesaft.
  • Velbekomme!
Næringsindhold
CREMET VEGANSK RØDBEDERISOTTO MED BUTTERBEANS
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier 74.6 Kalorier fra fedt 16
% Daglig værdi*
Fedt 1.81g3%
Mættet fedt 0.11g1%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.28g
Enkeltumættet fedt 0.19g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.35mg0%
Kalium 188mg5%
Kulhydrater 10.8g4%
Fibre 2.05g9%
Sukker 2.12g2%
Protein 2.62g5%
Vitamin A 0.14IU0%
Vitamin C 1.99mg2%
Calcium 19.5mg2%
Jern 0.76mg4%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
CREMET VEGANSK TZATZIKI
Tilbehør

CREMET VEGANSK TZATZIKI

HJEMMELAVET CREMET VEGANSK TZATZIKI – LAVET PÅ GREEK STYLE FRA ALPRO Hvem elsker ikke tzatziki om sommeren, det er jo verdens bedste tilbehør, når du

Læs mere »
VEGANSK HØNSESALAT
Frokost

VEGANSK HØNSESALAT

HJEMMELAVET VEGANSK HØNSESALAT MED ÆRTER, CHAMPIGNONER OG ASPARGESSNITTER Jeg elskede før i tiden min mormors hjemmelavede hønsesalat, og især med hvide aspargessnitter, ved ikke hvorfor.

Læs mere »