VEGANSK POKE BOWL MED TOFU, STEGTE GRØNSAGER OG RIS

vegansk poke bowl

DET NYE OG SUNDE MÅLTIDSTREND – POKE BOWL

OG HVAD ER SÅ POKE BOWL- Ja det spørgsmål har jeg også gjort mig, og derfor måtte jeg jo undersøge det nærmere og finde ud af hvad går det egentlig ud på. Det ser nemlig så vanvittigt lækkert ud, når nogen fremviser deres POKE BOWL og jeg var slet ikke i tvivl, jeg skal da helt bestemt være med på den nye sunde trend!! Og derfor var jeg da nødsaget til at lave min egen vegnaske sunde og lækre POKE BOWL!

HVAD ER DET SÅ……

Poke Bowl er en ny og sund måltidsbølge, som i øjeblikket skyller ind over de europæiske køkkener.

Konceptet stammer fra Hawaii og går kort fortalt ud på at anrette et sundt og farverigt måltid i en skål.

Det hawaiianske “poké’ kan oversættes til ’at skære i stykker’, og det er præcis, hvad en Poke Bowl er: en skål med sunde, smagfulde og farverige ingredienser, skåret ud i mundrette bidder – lige til at stikke en gaffel igennem!

WOW – HVOR NEMT ER DET IKKE LIGE OG FAKTISK RET SÅ SIMPELT. Og vi alle har sikkert lavet det mange gange, men bare ikke vidst at det faktisk havde et ret så FEDT og FANCY navn, med det har det så! Vi er blevet det klogere!

INGREDIENSER I MIN VEGANSKE POKE BOWL

Den er ret så simpel og tager ingen tid at lave, men den smager SÅ FANTASTISK, lov mig at prøve det…..

Jeg brugte i denne ret:

  • Massere af grønsager stegt i soya: gulerødder – knoldselleri – squash – peberfrugt
  • Tofu lagt i soya marinade
  • Avokado
  • Brune ris
  • Sesam – og allervigtigst ristede sesam, det er SÅ lækkert og smager helt vild godt sammen med de stegte grønsager og tofu og den friske avokado, KOBINATIONEN ER WOW!
  • Citron både
Pokebowl

STEP FOR STEP – DET ER SÅ NEMT AT LAVE!

  1. Start med at snitte alle grønsagerne i fine stave
  2. Læg tofu i marinade (husk den skal være presset, så hvis ikke du bruger en fast tofu, skal den have ligget i pres inden du lægger den i marinade)
  3. Sæt de brune ris over
  4. Steg først grønsagerne og derefter tofu!
  5. Rist sesam på en tør pande til allersidst
  6. Skær citron ud i både

POKE BOWL NU KLAR TIL SERVERING

Retten er nu klar til servering, brug en stor dyb tallerken eller skål og anret din bowl, så man kan se alle de lækre ingredienser der er i! Slut af med at drysse de ristede sesam over det hele, det giver lige din bowl det sidste BOOST!

SERVERE POKE BOWL FOR DINE GÆSTER- DE VIL ELSKE DET!

Pointen med en Poke Bowl er, at dine gæster får et lækkert og næringsrigt måltid bestående af både proteiner, kulhydrater, vitaminer, mineraler og fedt. Serveret i én og samme skål. Derfor består en Poke Bowl typisk af følgende:

  • Ris, nudler eller quinoa (gode kulhydrater, brug gerne fuldkorn)
  • Kød, laks, Tofu, kikærter (Protein)
  • Grøntsager brug præcis dem du elsker (kulhydrater, fibre, vitaminer)
  • Frugt (kulhydrater, fibre, vitaminer)
  • Dressing eller sauce (lav en hjemmelavet guacamole eller tahin dressing, så du får en lækker sund dressing)
  • Nødder (sunde fedtstoffer)

SKAL JEG HJÆLPE DIG MED LIDT INSPIRATION?

Jeg har nemlig allerede lidt ideer til hvad du kan lave:

Det fantastiske ved Poke Bowls er, at der er frit spillerum inden for de forskellige typer madvarer. Du kan med andre ord slippe kreativiteten løs og komponere dine helt egne smagfulde og æstetiske Poke Bowls – skræddersyet til dit køkken og dine gæster.

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK POKE BOWL MED TOFU, STEGTE GRØNSAGER OG RIS HER:

vegansk poke bowl

VEGANSK POKE BOWL MED TOFU, STEGTE GRØNSAGER OG RIS

5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse30 min
I alt50 min

Ingredienser

  • 400 g Tofu (Fast)
  • 3-4 stk Gulerødder
  • 1 stk Squash
  • 1 stk Peberfrugt
  • 150 g Knoldselleri
  • 2,5 dl Brune ris
  • 2 spsk Soya (stegning af grønsagerne)
  • 1 stk Avokado
  • 1 stk Citron
  • 1/2 dl Sesamfrø

Marinade til Tofu

  • 1/2 dl Soya
  • 1 tsk Løg pulver
  • 1 tsk Hvidløgspulver

Noter

  • Poke bowl er regnet ud fra 1 person, og opskriften er til 4 personer 
  • Udskift grønsagerne hvis du hellere vil have andre i din bowl 
  • Udskift Tofu med kylling, hvis du ikke ønsker at din Poke bowl skal være vegansk

Fremgangsmåde

  • Start med at sætte risene over, da brune ris skal koge i ca. 30-35 min
  • Skær Tofu i tern og læg dem i et fad, sammen med marinaden
  • Snit alle grøntsagerne i fine stænger og steg dem på panden med soya evt. lidt salt&peber
  • Steg efterfølgende tofu ternene, sammen med marinaden
  • Rist sesamfrø på en tør panden, til de begynder at få farve
  • Skær citron i både og avokado i fine skiver
  • Anret nu din Poke Bowl og drys med ristede sesam
Næringsindhold
VEGANSK POKE BOWL MED TOFU, STEGTE GRØNSAGER OG RIS
Indhold per portion (1 person)
Kalorier 512 Kalorier fra fedt 155
% Daglig værdi*
Fedt 17.2g26%
Mættet fedt 3.71g23%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 7.08g
Enkeltumættet fedt 5.65g
Kolesterol 0mg0%
Salt 4.09mg0%
Kalium 986mg28%
Kulhydrater 56.9g19%
Fibre 9.23g38%
Sukker 9.87g11%
Protein 27.6g55%
Vitamin A 701IU14%
Vitamin C 96.7mg117%
Calcium 87.6mg9%
Jern 3.13mg17%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
vegansk proteinguf med jordbær
Opskrifter

VEGANSK PROTEINGUF MED JORDBÆR

VEGANSK PROTEINGUF MED JORDBÆR – PERFEKT TIL MELLEMMÅLTID/SUND SOMMER SNACK Lækker, nemt og sundt mellemåltid, perfekt til de sommervarme dage. Vegansk proteinguf med jordbær er

Læs mere »