Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
VEGANSK BOLOGNESE - MED LINSER OG VALNØDDER
5
fra
3
stemmer
Send opskrift på mail
Servings:
6
Forberedelse
20
minutter
min
Tilberedelse
30
minutter
min
I alt
50
minutter
min
Undgå at skærmen slukker
Ingredients
250
gram
Champignon
100
gram
Valnødder
2
dl
Røde linser
4
dl
Grønsagsbouillon
2
store
Gulerødder
1/2
stk
Knoldselleri
2-3
fed
Hvidløg
2
dåser
Hakket tomater
(Gerne med smag)
1
stort
Løg
1
lille
Squash
1
mellem
Rød peberfrugt
100
gram
Rå rødbede
2
spsk
Rød balsamico eddike
1
dåse
Tomatpuré
1
tsk
Oregano
1
tsk
Basilikum
1
tsk
Sød paprika
1/2-1
tsk
Spidskommen
1
pose
Fuldkornspasta
(Grønne lavet på ærter eller røde linsepasta)
Vegansk parmesan
2,5
dl
Cashewnødder
4
spsk
Gærflager
1/2
tsk
Hvidløgspulver
1
tsk
salt
Noter
Erstat vegansk parmesan med revet ost, her anbefaler jeg Violife, det syntes jeg smager bedst.
Du kan godt udskifte grønsagerne eller tilføje flere. Har du fx aubergine i køleskabet, så brug den, alt kan bruges.
Du kan skifte pasta ud med frisk pasta, kikærte pasta, rød linse pasta, brug den pasta du bedst kan lide.
Brug resten af din bolognese til en hjemmelavet vegansk pizza bolognese, det smager rigtigt godt. Se linket i opskriften.
NÆRINGSINDHOLD ER BASERET PÅ 1 PORTION VEGANSK BOLOGNESE MED PASTA OG VEGANSK PARMESAN:
100g KOGT PASTA
400g VEGANSK BOLOGNESE
15g VEGANSK PARMESAN
Fremgangsmåde
Kom løg, hvidløg og alle de øvrige grøntsager i en foodprocessor og hak det fint.
Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt olivenolie og steg grøntsagerne heri i 5 min.
Tilsæt tomatpure, balsamico, valnødder og krydderier, vend det rundt og lad det stege med i 1-2 min.
Hæld de hakket tomater ved og tilsæt linser og bouillon. (4 dl)
Bring det i kog og lad det simre i 20 min.
Kog imens den valgte pasta efter anvisningen på pakken.
Lav din veganske parmesan imens din bolognese og pasta koger.
Kom alle ingredienserne i en mini hakker eller foodprocessor, den skal være skarp, blend det til det er fint i konsistensen.
Det skal blendes i længere tid, så det bliver helt fint. Rør evt. rundt i det undervejs, da det godt kan sætte sig op af kanterne.
Smag din bolognese til med salt og peber.
Anret pasta i en skål, top med bolognese og drys med vegansk parmesan og evt. lidt friske krydderurter. Velbekomme
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest