Start med at smelte chokoladen i en skål over et vandbad.
Tilsæt smør og fløde og lad det smelte godt sammen. Tag skålen af varmen.
Tilsæt sirup og salt og vend det hele godt sammen med en ske eller dejskraber. Vigtigt: Hvis det sker, at din chokolademasse bliver grynet (og skiller), så kan du sagtens redde den. Blend det hurtigt med en stavblender direkte i skålen. Fortsæt med at blende til chokoladen langsomt stivner mere og alt det grynede forsvinder.
Hæld chokolademassen i en lufttæt beholder - her kan du også bruge et lille firkantet ovnfast fad. Brug ikke et fad der er for stort, da der skal være højde nok til, at du kan skrabe chokoladen ud igen med en ske. Sæt låg på beholderen og kom den i køleskabet i 2 timer (eller over natten). Chokoladen skal bare være hård nok til, at du kan rulle massen til kugler.
Rul massen til små kugler cirka 1 spsk. pr. kugle. Jeg brugte en almindelig spiseske. Rul kuglerne med hænderne til ensartede runde kugler og placer dem på et spækbræt med bagepapir. Jeg brugte plastikhandsker, da det godt kan svine lidt
Sæt dem tilbage i køleskabet og imens smelter du chokoladen. Smelt den mørke chokolade i et vandbad. Dyp kuglerne i med en pind eller gaffel og så de bliver dækket til over det hele. Læg dem tilbage på bagepapiret og drys med lidt guld, sølv eller lilla glimmer på toppen, inden chokoladen smelter.
Forsæt sådan med alle trøflerne og sæt dem tilbage i køleskabet til du skal servere dem.