1skålHjemmelavet chili Mayo (100g Hellmans Vegan mayo Chipotle og 100g neutral yoghurt Joe Kurt )
1skål Wasabi nødder
Noter
NÆRINGSINGINDHOLD I DENNE OPSKRIFT ER BASERET PÅ: 1 SUSHI ROLL MED FYLD 20G VEGANSK CHILI MAYO 30G TERIYAKI SAUCE 20G SOYA Det bestemt ikke sidste gang jeg laver sushi og jeg kommer til at lave mere og kommer med flere ideér.
Lav lige præcis det fyld du bedst kan lide.
Du kan sagtens skifte det veganske fyld ud med fisk eller kylling hvis du ønsker det i dine sushi ruller.
Køb gerne sushi riseddike, det får dine sushi ris til at smage ligesom din yndlings sushi du spiser ude.
Fremgangsmåde
Sushi ris (lav gerne risene i god tid)
Skyl risene grundigt i en si med koldt vand og læg dem i blød 20 min., inden de koges.
Kog risene ved lavt blus 10-12 min. med låg på gryden. Lad derefter risene trække 10 min.
Bland nu de kogte ris med sushi riseddike og sæt risene på køl, så de bliver helt afkølet.
Fyld til sushi
Skrub din sød kartoffel og skær den i både og bag den i ovnen i 20-25 min.
Lav teriyaki tofu (se opskrift i linket) og læg det på køl inden du steger dem. Du skal dog ikke skære din tofu i tern, men skære dem i tykke strimler. (Se billedet i indlægget)
Skær din optøet tempæh i tykke skiver og læg det i en skål med revet ingefær, frisk hakket chili og soya og læg det på køl.
Skær nu mango, avokado, forårsløg og agurk i tynde strimler og læg det klar til at du kan putte det i dine sushi ruller.
Steg nu din tæmpeh og teriyaki tofu på en pande og skær dem i tynde strimler
Rør din chili mayo sammen. Her rører du 100g vegan mayo chipotle og 100g neutral yoghurt fra Joe Kurt sammen, så får du en lækker cremet og fed chilimayo.
Sushi rolls
Fordel risene i et tyndt lag på tangpladerne. Risene klistrer, så det kan være en hjælp at dyppe din ris ske i vand med jævne mellemrum. (se billedet i indlægget) Du skal ikke gøre noget ved din tangplade, den er tør men bliver blødt op af risene!
Placer fyldet i en stribe på midten af risene. Vær opmærksom på ikke at putte for meget fyld i én sushi rulle!
Når ris og fyld er placeret på tangen, folder du den ene halvdel henover fyldet og ruller den forsigtigt sammen så stramt som muligt. Pak din sushi rulle ind i film og gå i gang med den næste sushi rulle.
Lav alle mulige varianter og nogen med smøreost, her smører du et tyndt lag oven på risene og derefter fyldet i midten.
Vi fik i alt 8 sushi ruller og vi havde til 2 dage. Skær din sushi rulle midt over, hvis du kun skal have halvdelen og gem den anden halvdel i køleskabet.
VIGTIGT at når du skær din sushi ruller, så brug en meget skarp kniv og gør kniven våd mellem hver rulle du skærer ud, så får du nemlig de flotteste sushi stykker. (se billedet i indlægget)