HJEMMELAVET VEGANSK SUSHI – GUIDE TIL NYBEGYNDERE

vegansk sushi

HJEMMELAVET VEGANSK SUSHI – GUIDE OG OPSKRIFT FOR NYBEGYNDERE

Jeg tager ofte hurtige beslutninger, og en fredag aften besluttede jeg mig for, at jeg skulle lave vegansk sushi. Jeg gik og spekulerede på fyld til mine sushi, og hvor jeg skulle købe de råvarer jeg havde brug for, for at lave lækker sushi. Næste morgen søgte jeg på nettet og fandt inspiration forskellige steder og heldigvis har vores kære nabo en thai asia shop liggende i Haslev by og min kæreste skrev en sms til dem, om de havde ingredienser til sushi, hvortil de svarede, at de havde alt til sushi. JUBIIII jeg blev så glad, så jeg lavede en indkøbseddel og smuttede ned i den lille shop, hvor jeg fik vejledning og fik købt de vigtigeste ting til hjemmelavet sushi. Og jeg vil klart anbefale dig at købe disse ting:

STARTKIT TIL HJEMMELAVET VEGANSK SUSHI:

  • SUSHI RIS
  • TANGPLADER
  • RISEDDIKE TIL SUSHI
  • BAMBUS MÅTTE & SKE

Jeg har set, at de også sælger det i Føtex. Det er blevet populært at lave sushi, så man kan købe det en del steder. I mange opskrifter skal man selv blande riseddike med sukker og salt, men jeg blev anbefalet, at købe det færdigblandet. Jeg lyver ikke, da jeg rørte det sammen med risene, duftede det ligesom når man er på sushi restaurant….. Og her fulgte jeg instrukserne på flasken med blandingsforholdene og de blev helt perfekte.

vegansk sushi

INGREDIENSER TIL VEGANSK SUSHI

INGREDIENSLISTE:

  • SUSHI RIS
  • TANGPLADER
  • RISEDDIKE TIL SUSHI RIS
  • BAMBUSMÅTTE & SKE

FYLD:

TILBEHØR:

  • CHII MAYO ( HELLMANS CHILI + NEUTRAL YOGHURT) – Jeg købte den i min lokale Meny
  • TERIYAKI SAUCE
  • SOYA
  • WASABI BØNNER

STEP 1

  • Sushi risene kan du lave i forvejen, måske i løbet af formiddagen, da de skal køle helt af.
  • Skyl risene grundigt.
  • Hæld dem over i en skål og læg dem i blød i 20 min.
  • Hæld vandet fra og put risene over i en gryde, bring dem i kog og lad dem koge ved svag varme i 10-12 min.
  • Derefter skal risene trække i 10 min. med låg på.
  • Bland risene med sushi riseddike og rør det godt sammen, sæt risene på køl. De skal være helt afkølet, før du begynder at lave dine sushi rolls.

STEP 2

  • Forbered dit fyld og start med at lægge tofu og tæmpeh i marinade og læg det på køl.
  • Skær en sød kartoffel i både og bag dem i ovnen, de skal ca have 25 min og lad dem køle af.
  • Skær det grønne ud i fine strimler.
  • Steg din tofu og tæmpeh, og bagefter skærer du dem i tynde strimler.

STEP 3

  • Nu har vi styr på alt fyldet og så skal vi bare igang med at lave sushi rolls.
  • Start med at smøre en tyndt lag ris på en tangplade (tangpladen er tør, men det bliver våd lige så snart du putter ris på, så du skal ikke gøre noget ved tangpladen).
  • Dyp skeen i vand før du tager ris og mas godt med skeen, så du fordeler risene jævnt over det hele. Det skal bare være et tyndt lag ris.
  • Læg dit fyld på midten af tangpladen, fold den ene halvdel henover fyldet og rul langsomt og stramt sammen. Husk du ikke skal putte for meget fyld i, for ellers samler din rulle sig ikke særligt godt!
  • Pak din sushi roll ind i film… JUBII DU HAR LAVET DIN FØRSTE VEGANSKE SUSHI ROLL
  • Forsæt med næste sushi roll og pak dem alle sammen ind i film!
  • Ønsker du smøreost i, kan det klart anbefales! MUMS.. Smør et tynd lag ovenpå risene og put fyldet i midten af tangpladen.

STEP 4

  • VEGANSK CHILI MAYO. Jeg brugte Hellmann’s vegan mayo chipotle. Jeg syntes den er meget fed, så jeg blandede den op med neutral yoghurt, halvt af hvert. Din chili mayo bliver stadig cremet, tyk og med masser af smag. Kaloriemæssigt halverer du din chili mayo ved at blande den op på den måde.
  • Nu skal vi skære sushi rolls ud. Vi lavede til 2 dage, så vi skar først rullerne halvt og gemte den anden halvdel med film på og lagde på køl, til næste dag!
  • Dernæst skar vi det ud i små stykker. Her er det vigtigt du har en meget skarp kniv og du skal gøre din kniv våd. Det gør at risene ikke klistrer på kniven og du kan skære de fineste stykker ud. Gør ofte din kniv våd imens du skær dine sushi stykker!
  • Gem den anden halvdel til næste dag. Vegansk sushi kan sagtens spises dagen efter og smager lige så godt! VELBEKOMME

FORSLAG TIL ANDET FYLD – VEGANSK SUSHI MASSER AF MULIGHEDER

INSPIRATION TIL FYLD:

  • RISTEDE SESAM
  • RØDBEDE
  • PEBERFRUGT
  • RØGET TOFU
  • TERIYAKI TÆMPEH
  • ASPARGES
  • RADISSER
  • SOLTØRRET TOMATER
  • JORDBÆR
  • KARSE
  • CHILI SAUCE
  • SWEET CHILI SAUCE
  • FRISK SPINATBLADE
  • HUMMUS
  • TACO STRIPS
  • SATAY-TOFU – Se opskrift her: https://mmfitness.dk/satay-tofu/
  • VEGANSKE NUGGETS (ALA INDBAGT)
  • PANERET SØD KAROTFFEL
  • PANERET PASTINAK

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK SUSHI HER:

vegansk sushi

HJEMMELAVET VEGANSK SUSHI – GUIDE TIL NYBEGYNDERE

5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse1 t 30 min
Tilberedelse1 t
I alt2 t 30 min

Ingredienser

  • 500 gram Sushi ris
  • 625 ml Vand
  • 3 spsk Ris eddike (Til sushi)
  • 8 stk Tangplader

Fyld til vegansk sushi

  • 1 stk Avokado
  • 1 stk Mango
  • 1 mellem Sød kartoffel
  • 25 gram Bønnespirer
  • 1/2 stk Agurk
  • 3 stk Forårsløg
  • 40 gram Smøreost (Hvidløg og Urter)
  • 200 gram Teriyaki Tofu (Opskrift her)
  • 1/2 pakke Tæmpeh (Optøet)
  • 2 cm Revet ingefær
  • 1/2 stk Frisk Chili (Fint hakket)
  • 1/2 dl Soya

Tilbehør

  • 1 skål Soya
  • 1 skål Teriyaki sovs
  • 1 skål Hjemmelavet chili Mayo (100g Hellmans Vegan mayo Chipotle og 100g neutral yoghurt Joe Kurt )
  • 1 skål Wasabi nødder

Noter

NÆRINGSINGINDHOLD I DENNE OPSKRIFT ER BASERET PÅ: 
1 SUSHI ROLL MED FYLD 
20G VEGANSK CHILI MAYO 
30G TERIYAKI SAUCE 
20G SOYA 
Det bestemt ikke sidste gang jeg laver sushi og jeg kommer til at lave mere og kommer med flere ideér. 
  • Lav lige præcis det fyld du bedst kan lide. 
  • Du kan sagtens skifte det veganske fyld ud med fisk eller kylling hvis du ønsker det i dine sushi ruller. 
  • Køb gerne sushi riseddike, det får dine sushi ris til at smage ligesom din yndlings sushi du spiser ude. 
 
 

Fremgangsmåde

Sushi ris (lav gerne risene i god tid)

  • Skyl risene grundigt i en si med koldt vand og læg dem i blød 20 min., inden de koges.
  • Kog risene ved lavt blus 10-12 min. med låg på gryden. Lad derefter risene trække 10 min.
  • Bland nu de kogte ris med sushi riseddike og sæt risene på køl, så de bliver helt afkølet.

Fyld til sushi

  • Skrub din sød kartoffel og skær den i både og bag den i ovnen i 20-25 min.
  • Lav teriyaki tofu (se opskrift i linket) og læg det på køl inden du steger dem. Du skal dog ikke skære din tofu i tern, men skære dem i tykke strimler. (Se billedet i indlægget)
  • Skær din optøet tempæh i tykke skiver og læg det i en skål med revet ingefær, frisk hakket chili og soya og læg det på køl.
  • Skær nu mango, avokado, forårsløg og agurk i tynde strimler og læg det klar til at du kan putte det i dine sushi ruller.
  • Steg nu din tæmpeh og teriyaki tofu på en pande og skær dem i tynde strimler
  • Rør din chili mayo sammen. Her rører du 100g vegan mayo chipotle og 100g neutral yoghurt fra Joe Kurt sammen, så får du en lækker cremet og fed chilimayo.

Sushi rolls

  • Fordel risene i et tyndt lag på tangpladerne. Risene klistrer, så det kan være en hjælp at dyppe din ris ske i vand med jævne mellemrum. (se billedet i indlægget) Du skal ikke gøre noget ved din tangplade, den er tør men bliver blødt op af risene!
  • Placer fyldet i en stribe på midten af risene. Vær opmærksom på ikke at putte for meget fyld i én sushi rulle!
  • Når ris og fyld er placeret på tangen, folder du den ene halvdel henover fyldet og ruller den forsigtigt sammen så stramt som muligt. Pak din sushi rulle ind i film og gå i gang med den næste sushi rulle.
  • Lav alle mulige varianter og nogen med smøreost, her smører du et tyndt lag oven på risene og derefter fyldet i midten.
  • Vi fik i alt 8 sushi ruller og vi havde til 2 dage. Skær din sushi rulle midt over, hvis du kun skal have halvdelen og gem den anden halvdel i køleskabet.
  • VIGTIGT at når du skær din sushi ruller, så brug en meget skarp kniv og gør kniven våd mellem hver rulle du skærer ud, så får du nemlig de flotteste sushi stykker. (se billedet i indlægget)
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
HJEMMELAVET VEGANSK SUSHI – GUIDE TIL NYBEGYNDERE
Indhold per portion (1 sushirolls)
Kalorier 447 Kalorier fra fedt 102
% Daglig værdi*
Fedt 11.3g17%
Mættet fedt 2.32g15%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 1.6g
Enkeltumættet fedt 1.62g
Kolesterol 0mg0%
Salt 6.25mg0%
Kalium 390mg11%
Kulhydrater 69.1g23%
Fibre 4.34g18%
Sukker 8.14g9%
Protein 15.5g31%
Vitamin A 77IU2%
Vitamin C 16.2mg20%
Calcium 72.8mg7%
Jern 1.39mg8%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
vegansk proteinguf med jordbær
Opskrifter

VEGANSK PROTEINGUF MED JORDBÆR

VEGANSK PROTEINGUF MED JORDBÆR – PERFEKT TIL MELLEMMÅLTID/SUND SOMMER SNACK Lækker, nemt og sundt mellemåltid, perfekt til de sommervarme dage. Vegansk proteinguf med jordbær er

Læs mere »