Du kan bruge færdiglavet brød, brug 4 stykker fuldkorns skiver. Gem resten af mad brødet med sød kartoffel og servere det til hovedretten.
Fremgangsmåde
DAG 1
Dagen før du skal servere forretten skal dejen til brødet røres sammen. (Kun hvis du ønsker hjemmelavet brød i bunden) Brug en dyb bradepande/form til brødet, så du kan udstikke 4 stykker runde brød.
Du kan også vælge at klaregøre rødbederne, men de kan også laves på dagen, de skal blot være på køl i nogle timer.
DAG 2
Start med at koge rødbederne, imens rødbederne koger, rør du marinaden sammen. Lad rødbederne afkøle og smut skindet af.
Lad rødbederne afkøle og smut skindet af.
Skær rødbederne i små tern og vend dem i marinaden. lad de marinerede rødbeder komme på køl i nogle timer. De kan også med fordel laves dagen før.
Bag brødet og lad det køle af. Imens brødet er i ovnen, rør du peberrods/dild dressingen og sæt det på køl. Gem lidt frisk dild til pynt.
Skær fire stykker brød ud med en metalform. Når du har de fire stykker runde brød til bunden, skal du forme kageplast rundt om brødet, dette er for at du kan stable forretten sammen.
Skær avokado i små tern og vend dem straks i citronsaft.
Start med at putte peberrods/dild dressing i bunden.
Dernæst putter du rødbederne i og pres det godt sammen med en ske.
Dernæst putter du avokado i og presser det godt sammen med en ske.
Top med din peberrods/dild dressing.
Skær et lille stykke mango, som du pynter rødbedetataren med, sammen med lidt frisk dild.
Træk forsigtig kageplasten op, du må ikke åbne det, det skal hives op af, helt forsigtigt. Servere rødbedetataren med det samme.