GLUTENFRI VEGANSK BRØD MED SØD KARTOFFEL

glutenfri vegansk brød

HJEMMELAVET SUNDT VEGANSK BRØD – PERFEKT TILBEHØR TIL HOVEDRETTER, SUPPER OG SALATER

MUMS ET LÆKKERT BRØD…….

Dette veganske brød smager himmelsk og er meget nemt at bage. Dog tager det lidt tid, da det skal hæve af to omgange. Brødet kan dog laves dagen før og stå på køl natten over, og så er det super nemt lige at smække i ovnen inden man skal spise eller inden gæsterne kommer.

Brødet er bagt ud fra mit glutenfri rugbrød, hvor der er tilføjet revet sød kartoffel, som gør brødet mere klæberigt og blødt, hvilket jeg personligt rigtigt godt kan lide. Derudover drysser jeg brødet med majsgryn, oregano og saltflager og spar ikke på saltflager, det smager virkelig godt og især lige med en omgang vegansk hvidløgssmør. MUMS…….. Passer perfekt til en skøn sommeraften, hvor der grilles og hygges.

INGREDIENSER TIL SUNDT VEGANSK BRØD

INGREDIENSLISTE

VEGANSK BRØD MED HJEMMELAVET HVIDLØGSMØR

Dette brød smager vidunderligt og især med hjemmelavet vegansk hvidløgsmør!!!

Jeg bager dette brød i en lille flad bradepande, så du får et stort brød, hvor du kan skære lækre tykke skiver, som passer perfekt til en klat hvidløgsmør.

Hjemmelavet vegansk smør laver jeg skam bare af plantebaseret smør fra Naturli rørt sammen med friskpresset hvidløg. Der er aldrig nogen af min gæster der kan smage at smøret er plantebaseret, man kan bestemt ikke smage forskel.

INSPIRATION TIL OPSKRIFTER MED VEGANSK BRØD SOM TILBEHØR

Du kan spise dette lækre sunde brød til rigtig mange ting og jeg kan klart anbefale at bruge det til vegansk tomatsuppe med kokosmælk og røde linser.

SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/vegansk-tomatsuppe-med-rode-linser-og-kokosmaelk/

Eller smøre en lækker hjemmelavet ærtehummus med persille på brødet, MUMS…..

SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/aertehummus-med-frisk-persille/

FIND OPSKRIFT PÅ GLUTENFRI VEGANSK BRØD HER:

glutenfri vegansk brød

GLUTENFRI VEGANSK BRØD MED SØD KARTOFFEL

5 fra 2 stemmer
Antal: 1 Brød
Forberedelse4 timer 30 minutter
Tilberedelse1 time
I alt5 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 1 stk Glutenfri rugbrød
  • 150 gram Revet sød kartoffel
  • 1-2 tsk saltflager
  • 1-2 tsk Oregano
  • 2 tsk Majsgryn

Noter

  • Spis dit brød med vegansk hvidløgsmør, det smager helt fantastisk 
  • Brødet passer perfekt til en lækker sommer aften med grilmad
  • Eller til en lækker varm suppe om vinteren 

Fremgangsmåde

  • Følg opskriften på glutenfri rugbrød og tilføj de revet søde kartofler når du har opløst gæren og skal til at tilføje alle de tørre ingredienser
  • Læg dejen i en flad bradepande med bagepair og dæk det med film. Følg de samme hæve tider som det glutenfri rugbrød
  • Lige inden du bager dit brød, drysser du det med flagesalt, majsgryn og tørret oregano
  • Lad brødet hvile en times tid efter det er bagt, før du servere det
  • VELBEKOMME
Næringsindhold
GLUTENFRI VEGANSK BRØD MED SØD KARTOFFEL
Indhold per portion (100 g)
Kalorier 205 Kalorier fra fedt 72
% Daglig værdi*
Fedt 7.98g12%
Mættet fedt 1.19g7%
Transfedt 0.003g
Flerumættet fedt 2.33g
Enkeltumættet fedt 2.41g
Kolesterol 0mg0%
Salt 1.32mg0%
Kalium 127mg4%
Kulhydrater 24.5g8%
Fibre 4.75g20%
Sukker 2.3g3%
Protein 7.29g15%
Vitamin A 47.7IU1%
Vitamin C 2.58mg3%
Calcium 24.2mg2%
Jern 1.17mg7%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
overnight oats
Morgenmad

VEGANSK OVERNIGHT OATS GRØD

OPSKRIFT PÅ LÆKKER VEGANSK OVERNIGHT OATS MED HAMPEFRØ, CHIAFRØ, SPELTFLAGER & TOPPINGS Super lækker og nem morgenmad, ja det bliver næsten ikke nemmere med overnights

Læs mere »