VEGANSKE BØNNEBØFFER- SUNDT OG NEMT
Lækre og smagsfulde bøffer lavet på kedney bønner. Super nemme at lave og tager ikke lang tid. For mange er veganske bønnebøffer noget helt nyt, så derfor kan du følge med HER:
STEP 1 – START MED BØNNERNE
Dræn kedneybønnerne og skyl dem grundigt i en si og put dem over i en skål, stavblend bønnerne til de er helt most. Det giver bønnebøfferne en lækker fast struktur!
STEP 2 – NU KOMMER ALLE GRØNSAGERNE I
Skær løg, hvidløg, rød peberfrugt og persille groft og put ned i skålen til de moste kedneybønner. HUSK endelig godt med frisk persille, det giver bønnebøfferne en rigtig lækker smag! Stavblend det hele sammen, peberfrugterne gør at farsen bliver våd og klistret og det skal den være!
STEP 3- TILFØJ HAVREGRYN OG MEL
Nu skal du TILFØJE:
- Fine havregryn eller havremel
- Kikærtemel – kan evt. erstattes med fuldkornsrismel, quinoamel, boghvedemel, rismel eller almindelig fuldkornsmel
- Loppefrøskaller
- Salt & Peber
- Sød paprika og røget paprika (det giver bønnebøfferne en lækker smag) så spar ikke på det!
- Spidskommen
- Stødt chili – her bestemmer du selv hvor meget du vil putte i, afhænger af hvor stærkt du kan lide din mad!
Rør det hele godt sammen, og lade dine bønnebøffer stå og trække i 10-15 min, så farsen rigtig kan samle sig. Det er nemmere at forme bøfferne hvis du lader farsen hvile!
STEP 4- NU SKAL BØNNEBØFFERNE STEGES
Form dine bøffer med en spiseske, det er nemmeste, og lav den mellem store. Du kan stege bøfferne på en slip let panden, så spare du på kalorierne. Du kan også stege dine bøffer i lidt olie. Det er en smag sag. Pres bøfferne helt flade og steg dem i et godt stykke tid på hver side, hvor at bøfferne bliver faste og gode. Jeg steger mine til de har fået god farve! Put bønnebøfferne i en tæt beholder og sæt dem på køl! GLÆD DIG, DE ER VIRKELIG GODE!!
Bønnebøfferne kan holde sig på køl i 6 dage og de kan fryses ned!
BØNNEBØFFERNE ER BARE SÅ GODE- OG KAN BRUGES TIL ALT!
Jeg elsker mine bønnebøffer og især i toast, det bliver verdens BEDSTE toast – se linket her: https://mmfitness.dk/toast-med-boenneboef/ PRØV DET!!
Derudover bruger jeg mine bøffer til hjemmelavet sandwich, som jeg oftest har med på jobbet, det er så nemt at lave dagen før og er virkelig et hit! Lav din sandwich med hjemmelavet hummus og syltede rødløg, du bliver bestemt ikke skuffet!
SE HER:
HJEMMELAVET HUMMUS: https://mmfitness.dk/hummus-med-roedbede-og-revet-peberrod/
HJEMMELAVET SYLTEDE RØDLØG: https://mmfitness.dk/syltede-roedloeg/
Derudover smager de også fantastisk i hjemmelavede burger og især om sommeren, hvor du lige hurtigt griller den færdig stegte bønnebøf på grillen og her vil du også kunne bruge syltede rødløg og hummus i din hjemmelavede burger, MUMS DET BLIVER VERDENS BEDSTE BURGER MED HJEMMELAVEDE BØNNEBØFFER!
HVORFOR SPISE BØNNEBØFFER?
JA, de er mega gode, nemme at lave og kan bruges til mange retter OG SÅ DE MEGA SUNDE!
Kedneybønner er en bælgfrugt ligesom jordnødder, ærter, linser og kikærter, der alle har et højt indhold af proteiner, kostfibre, jern, zink, folat, magnesium og B-vitaminer. Røde kidneybønner har et højt indhold af opløselige kostfibre, som hjælper med at sænke kolesteroltallet. YES! Røde kidneybønner er også en god kilde til kalium og magnesium, som bidrager til at opretholde blodtryk inden for det normale område og beskytter hjertekar-systemet. Kalium og magnesium udspiler blodkar og arterier så du er sikret en jævn blodgennemstrømning.
BØNNEBØFFERNE indeholder havregryn, og masser af grønt, samt de er lave på kalorier, hvilket gør at man kan spise en stor BØNNEBØF!
OPSKRIFT PÅ DE BEDSTE VEGANSKE BØFFER KOMMER HER!
BØNNEBØFFER
Ingredienser
- 2 dåser Kidneybønner (Drænet og skyllet)
- 1 mellem Løg
- 2 fed Hvidløg
- 2 mellem Rød peberfrugt (Gerne rød snackpeber)
- 1/2 bundt Persille
- 100 g Havremel (Kan erstattes med fine havregryn)
- 30 g Kikærtemel (Kan erstattes med fuldkornsrismel, rismel, boghvedemel eller alm. fuldkornsmel)
- 10 g Loppefrøskaller
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk Sød paprika
- 1/2 tsk Spidskommen
- 1-2 tsk Salt
- 1/2 tsk Stødt chili
- 1/2 tsk Peber
Fremgangsmåde
- Put de skyllede kedney bønner op i en skål og stavblend dem til de er helt most
- Skær løg, hvidløg, peberfrugt i grove tern og blend det sammen med bønnerne og persille
- Blend det til det bliver en tynd fars
- Tilføj, havremel, kikærtemel, loppefrøskaller og alle krydderierne og rør godt rundt til farsen bliver helt fast
- Lad farsen hvile på køkkenbordet i 10 min
- Form bøfferne til de er ret flade og steg bøfferne på en panden til de får godt med farve på begge sider, ellers bliver bøfferne meget bløde. De skal mindst have 5 min på hver side, på middelvarme