DADELKONFEKT – FYLDTE DADLER MED VEGANSK SALT-KARAMEL

dadelkonfekt hjemmelavet

HJEMMELAVET DADELKONFEKT – FYLDTE DADLER MED EN HJEMMELAVET VEGANSK LUKSUS SALT-KARAMEL OVERTRUKKET MED MØRK CHOKOLADE! MUMS….

Fyldte dadler med en lækker hjemmelavet vegansk salt-karamel, der smager SÅ GODT! En sund, lækker snack året rundt, men passer også rigtig godt ind i julens konfektskål. Dadlernes søde og bløde ydre går rigtig godt sammen med en cremet salt-karamel og mørk chokolade, det er en vanvittig lækker kombination! Min familie var vilde med dem, og de spiste alle dem jeg har lavet! Jeg bruger altid medjoul dadler, når jeg laver fyldte dadler – både fordi de er større end de små friske dadler og derfor er lettere at fylde, men også fordi de har en mere fast og karamelagtig konsistens, når de har været på køl.

PRØV DEM….

INGREDIENSER TIL HJEMMELAVET DADELKONFEKT

INGREDIENSLISTE TIL FYLDTE DADLER MED VEGANSK SALT-KARAMEL:

  • MEDJOUL DADLER
  • SUKKER
  • VEGANSK FLØDE
  • VEGANSK SMØR
  • FLAGE SALT
  • MØRK CHOKOLADE

PYNT:

  • GULD ELLER LILLA GLIMMER (kan undlades)

HOW TO DADELKONFEKT

  • Start med at lave din veganske salt-karamel, den skal nemlig køles ned.
  • Imens salt-karamellen køler ned, kan du gøre dadlerne klar, ved at tage stenene ud.
  • Læg dadlerne på et spækbræt med bagepapir under
  • Smelt mørk chokolade over et vandbad.
  • Put lidt salt-karamel i hver enkelt dadel, det kan godt blive lidt klisteret derfor er det bedst at du fylderne dadler med et stykke bagepair under.
  • Dyp nu dadlerne i den smeltede chokolade, og vend den fyldte dadel ned og tag op med en gaffel, så får du det pæneste resultat.
  • Drys evt lidt guld eller lilla glimmer på dine dadler.
  • Sæt dadlerne på køl i minimum 1 time eller til chokoladen er fast.

FYLDTE DADLER ER ET KÆMPE HIT HJEMME HOS OS!

Vi elsker fyldte dadler hjemme hos os og vi laver gerne flere forskellige til jul 🎅 Man kan sagtens lave dem hele året, men vi laver dem ALTID til jul!

Vi elsker fyldte dadler med appelsin-peanutbuttercreme eller med peanuts.

MUMS…

FYLDTE DADLER MED PEANUTBUTTERCREME

FYLDTE DADLER MED PEANUTS

fyldte dadler med peanuts

FIND OPSKRIFT PÅ DADELKONFEKT – FYLDTE DADLER MED SALT-KARAMEL HER:

dadelkonfekt hjemmelavet

DADELKONFEKT – FYLDTE DADLER MED VEGANSK SALT-KARAMEL

5 fra 1 stemme
Antal: 20 Styk
Forberedelse1 time 30 minutter
Tilberedelse28 minutter
I alt2 timer

Ingredienser

  • 20 styk Medjoul dadler
  • 2 pakker Mørk chokolade (Jeg bruger EASIS)

Vegansk salt-karamel

  • 180 gram Sukker
  • 120 gram Vegansk fløde
  • 20 gram Vegansk smør
  • 4 gram Flagesalt

Noter

Har du rester tilbage af salt-karamellen så lav en hjemmelavet granola, det smager SÅ GODT! 
DEN BEDSTE GRANOLA MED SALTED KARAMEL

Fremgangsmåde

  • Start med at lave din veganske salt-karamel, den skal nemlig køles ned.

Vegansk salt-karamel

  • Smelt sukkeret til en gylden karamel. Sørg for at sukkeret smelter ved svag varme.
  • Tilsæt forsigtigt fløden som er varmet op til ca. 70-80 grader og kog et minuts tid. Jeg varmer fløde i mikroovnen.
  • Tilsæt smør og salt når fløden er rørt godt rundt. Rør i karamellen indtil smøret er opløst.
  • Lad karamellen hvile ved stuetemperatur en times tid. Karamellem skal være tyk og cremet før du begynder at putte det i dadlerne.

FYLDTE DADLER

  • Imens salt-karamellen køler ned, kan du gøre dadlerne klar, ved at tage stenene ud. Læg dadlerne på et spækbræt med bagepapir under.
  • Smelt mørk chokolade over et vandbad.
  • Put lidt salt-karamel i hver enkelte dadel, det kan godt blive lidt klisteret derfor er det bedst at du fylder dadlerne med et stykke bagepair under.
  • Dyp nu dadlerne i den smeltede chokolade, og vend den fyldte dadel ned og tag op med en gaffel, så får du det pæneste resultat. Læg dadlerne på et rent stykke bagepapir.
  • Drys evt lidt guld eller lilla glimmer på dine dadler. Sæt dadlerne på køl i minimum 1 time eller til chokoladen er fast.
Næringsindhold
DADELKONFEKT – FYLDTE DADLER MED VEGANSK SALT-KARAMEL
Indhold per portion (1 styk)
Kalorier 164 Kalorier fra fedt 50
% Daglig værdi*
Fedt 5.59g9%
Mættet fedt 3.68g23%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.07g
Enkeltumættet fedt 0.27g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.19mg0%
Kalium 129mg4%
Kulhydrater 26g9%
Fibre 4.02g17%
Sukker 22g24%
Protein 1.08g2%
Vitamin A 0.33IU0%
Vitamin C 0.6mg1%
Calcium 10.3mg1%
Jern 0.21mg1%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Tilbehør

VEGANSK FERSKENKOMPOT

VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange

Læs mere »
VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 32
Morgenmad

PLANTEBASERET ACAI BOWL

SUND HJEMMELAVET ACAI BOWL MED PLANTEPROTEIN & TOPPINGS Lækker smoothie lavet på banan, jordbær, blåbær, brombær, Acai pulver og ærte drik. Denne smoothie bowl er

Læs mere »
blomkålstzatziki
Tilbehør

VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI

LÆKKER, SPRØD OG SUND VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI – PERFEKT SOMMERSALAT Denne lækre blomkålstzatziki er både dejlig cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg,

Læs mere »