HJEMMELAVET DADELKONFEKT – FYLDTE DADLER MED EN HJEMMELAVET VEGANSK LUKSUS SALT-KARAMEL OVERTRUKKET MED MØRK CHOKOLADE! MUMS….
Fyldte dadler med en lækker hjemmelavet vegansk salt-karamel, der smager SÅ GODT! En sund, lækker snack året rundt, men passer også rigtig godt ind i julens konfektskål. Dadlernes søde og bløde ydre går rigtig godt sammen med en cremet salt-karamel og mørk chokolade, det er en vanvittig lækker kombination! Min familie var vilde med dem, og de spiste alle dem jeg har lavet! Jeg bruger altid medjoul dadler, når jeg laver fyldte dadler – både fordi de er større end de små friske dadler og derfor er lettere at fylde, men også fordi de har en mere fast og karamelagtig konsistens, når de har været på køl.
PRØV DEM….
INGREDIENSER TIL HJEMMELAVET DADELKONFEKT
INGREDIENSLISTE TIL FYLDTE DADLER MED VEGANSK SALT-KARAMEL:
- MEDJOUL DADLER
- SUKKER
- VEGANSK FLØDE
- VEGANSK SMØR
- FLAGE SALT
- MØRK CHOKOLADE
PYNT:
- GULD ELLER LILLA GLIMMER (kan undlades)
HOW TO DADELKONFEKT
- Start med at lave din veganske salt-karamel, den skal nemlig køles ned.
- Imens salt-karamellen køler ned, kan du gøre dadlerne klar, ved at tage stenene ud.
- Læg dadlerne på et spækbræt med bagepapir under
- Smelt mørk chokolade over et vandbad.
- Put lidt salt-karamel i hver enkelt dadel, det kan godt blive lidt klisteret derfor er det bedst at du fylderne dadler med et stykke bagepair under.
- Dyp nu dadlerne i den smeltede chokolade, og vend den fyldte dadel ned og tag op med en gaffel, så får du det pæneste resultat.
- Drys evt lidt guld eller lilla glimmer på dine dadler.
- Sæt dadlerne på køl i minimum 1 time eller til chokoladen er fast.
FYLDTE DADLER ER ET KÆMPE HIT HJEMME HOS OS!
Vi elsker fyldte dadler hjemme hos os og vi laver gerne flere forskellige til jul 🎅 Man kan sagtens lave dem hele året, men vi laver dem ALTID til jul!
Vi elsker fyldte dadler med appelsin-peanutbuttercreme eller med peanuts.
MUMS…
FYLDTE DADLER MED PEANUTBUTTERCREME
FIND OPSKRIFT PÅ DADELKONFEKT – FYLDTE DADLER MED SALT-KARAMEL HER:
DADELKONFEKT – FYLDTE DADLER MED VEGANSK SALT-KARAMEL
Ingredienser
- 20 styk Medjoul dadler
- 2 pakker Mørk chokolade (Jeg bruger EASIS)
Vegansk salt-karamel
- 180 gram Sukker
- 120 gram Vegansk fløde
- 20 gram Vegansk smør
- 4 gram Flagesalt
Noter
Fremgangsmåde
- Start med at lave din veganske salt-karamel, den skal nemlig køles ned.
Vegansk salt-karamel
- Smelt sukkeret til en gylden karamel. Sørg for at sukkeret smelter ved svag varme.
- Tilsæt forsigtigt fløden som er varmet op til ca. 70-80 grader og kog et minuts tid. Jeg varmer fløde i mikroovnen.
- Tilsæt smør og salt når fløden er rørt godt rundt. Rør i karamellen indtil smøret er opløst.
- Lad karamellen hvile ved stuetemperatur en times tid. Karamellem skal være tyk og cremet før du begynder at putte det i dadlerne.
FYLDTE DADLER
- Imens salt-karamellen køler ned, kan du gøre dadlerne klar, ved at tage stenene ud. Læg dadlerne på et spækbræt med bagepapir under.
- Smelt mørk chokolade over et vandbad.
- Put lidt salt-karamel i hver enkelte dadel, det kan godt blive lidt klisteret derfor er det bedst at du fylder dadlerne med et stykke bagepair under.
- Dyp nu dadlerne i den smeltede chokolade, og vend den fyldte dadel ned og tag op med en gaffel, så får du det pæneste resultat. Læg dadlerne på et rent stykke bagepapir.
- Drys evt lidt guld eller lilla glimmer på dine dadler. Sæt dadlerne på køl i minimum 1 time eller til chokoladen er fast.