NEMME OG SUNDE KOLDHÆVEDE GRØDBOLLER – MUMS….
Grødboller – sprød skorpe, saftig indre og super nemme at lave. Grødbollerne er lavet på nedkølet havregrød, som er med til at gøre dem lækre og bløde. En kombination af energirige kulhydrater, proteiner og fornuftige fedtkilder giver en mættende og næringsrig grovbolle. Disse grødboller er lavet på fuldkornsmel og meget lidt hvedemel, hvilket gør et de mætter rigtigt godt. Det smarte ved koldhævet grødboller er at du kan bage lidt af gangen og lade dejen stå på køl, dermed kan du altid næsten få nybagte boller.. MUMS..
Vi elsker at spise boller til morgenmad, men også om eftermiddagen, hvor sulten melder sig, så er det super lækkert med et sundt måltid, der mætter og du undgår dermed at snacke til du skal have aftensmad.
Server dine grødboller med peanutbutter, pålægschokolade, banan, marmelade og vegansk ost.. MUMS…
KULHYDRAT “snakken” – DET IK FARLIGT AT SPISE DE “GODE” KULHYDRATER
I lang tid har kulhydrater haft en periodevis dårlig omtale, men ofte er det meget unuanceret. Kulhydrat er kroppens brændstof og det er især hjernens fortrukne energikilde – og kulhydrat er derfor afgørende for at vi har nok energi. Der er bestemt forskel på kulhydrater. Der er langt fra kulhydraterne som findes i kage, slik og læskedrik og til dem, som findes i fuldkornsbrød, havregryn og grove grøntsager. Ganske simpelt, så skelnes der imellem de simple og komplekse kulhydrater. I kosten findes simple kulhydrater eksempelvis i
søde sager, men også i lyst brød og pasta. De komplekse kulhydrater findes eksempelvis i fuldkornsprodukter, grove grøntsager og bælgfrugter.
INGREDIENSER TIL VERDENS BEDSTE BOLLER
INGREDIENSLISTE:
HAVREGRØD
- HAVREGRYN
- VAND
- PLANTEMÆLK – Jeg bruger altid DRYK og i den her opskrift har jeg brugt Ærte Drik , Se her: DRYK
GRØDBOLLER
- VAND
- GÆR
- OLIVENOLIE
- SALT
- CHIAFRØ
- HØRFRØ
- HAMPEFRØ – Kan undlades
- FULDKORNSHVEDEMEL
- HVID HVEDEML
- HVEDEMEL
HOW TO
- Kog havregryn, plantemælk og vand til havregrød – køl derefter ned til stuetemperatur (kan med fordel laves om morgenen)
- Opløs gær med vand
- Tilføj olivenolie, afkølet havregrød, chiafrø, hørfrø, hampefrø og salt
- Put hvedemel, hvid hvedemel og fuldkornhvedemel i en skål og bland det sammen.
- Tilføj gradvist mel blandingen, indtil dejen samler sig, den skal stadig være “våd”
- Sæt dejen til at hæve over natten på køl
- Brug to skeer til at forme bollerne op på et stykke bagepapir og bag bollerne
- Vil du have lige store boller, så kan du med fordel veje dejen af i en lille skål, før du putter dem over på et stykke bagepapir.
- Server bollerne med f.eks. peanutbutter og mørk pålægschokolade eller ost med marmelade.
VELBEKOMME!
INSPIRATION TIL HJEMMEBAG
Hvis du har tiden, så er det altid med hjemmebagt brød. Hvis vi har tiden til det, bager vi gerne hjemmebagte sandwichboller, burgerboller eller knækbrød. MUMS…
Vi elsker disse lækre sandwichboller med grøntsager.
VEGANSKE SANDWICHBOLLER MED GRØNTSAGER
ELLER HJEMMEBAGTE BURGERBOLLER…
VEGANSKE BURGERBOLLER GROVE OG LUFTIGE
HJEMMELAVET CHIAKNÆKBRØD
FIND OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVEDE GRØDBOLLER HER:
KOLDHÆVEDE GRØDBOLLER LAVET PÅ PLANTEMÆLK
Ingredienser
Havregrød
- 3 dl Havregryn (Ca. 105 gram)
- 3 dl vand
- 200 gram Plantemælk (Jeg bruger Ærte drik fra DRYK)
Grødboller
- 6 dl vand
- 20 gram Gær
- 1 tsk Olivenolie
- 2 tsk Salt
- 100 gram Chiafrø
- 50 gram Hørfrø
- 50 gram Hampefrø
- 150 gram Fuldkornsmel
- 180 gram Hvidhvedemel
- 180 gram Hvedemel
Noter
Fremgangsmåde
- Kog havregryn, plantemælk og vand til havregrød – køl derefter ned til stuetemperatur (kan med fordel laves om morgenen)
- Opløs gær med vand
- Tilføj olivenolie, afkølet havregrød, chiafrø, hørfrø, hampefrø og salt
- Put hvedemel, hvid hvedemel og fuldkornhvedemel i en skål og bland det sammen.
- Tilføj gradvist mel blandingen, indtil dejen samler sig, den skal stadig være "våd"
- Sæt dejen til at hæve natten over på køl
- Tænd ovnen på 210º
- Brug to skeer til at forme bollerne op på et stykke bagepapir og bag bollerne. Vil du have lige store boller, så kan du med fordel veje dejen af i en lille skål, før du putter dem over på et stykke bagepapir
- Bag bollerne i 25-30 min på 210º
- Server bollerne med f.eks. peanutbutter og mørk pålægschokolade eller vegansk ost med marmelade.
- VELBEKOMMEN