NÆRENDE, NEM OG FANTASTISK TIKKA MASALA
Før i tiden lavede jeg ofte Tikka Masala med kylling, hvilket jeg syntes var lækkert, og tænkte det må man da kunne lave plantebaseret. Det er egentlig ikke så svært, i princippet udskifter du kylling med et alternativ. Jeg er ikke så glad for køderstatnings produkter og derfor har jeg valgt at bruge tofu. Jeg elsker tofu og det kan bruges til alt og er så nemt at tilberede. Derfor skulle jeg da selvfølgelig lave en lækker hjemmelavet Tofu Tikka Masala med blomkål, squash, gulerødder og selvfølgelig en lækker Tikka Masala tomatsovs.
Skøn indisk vegansk ret, perfekt til hverdagsret eller til gæster.
INGREDIENSER TIL INDISK GRYDERET
INGREDIENSLISTE:
- TOFU – Jeg bruger en økologisk tofu fra Rema 1000, og ligger den i pres! Vigtigt du lægger din tofu i pres, hvis den ikke er helt fast. Bruger du en fast tofu, er det ikke nødvendigt.
- BLOMKÅL
- SQUASH
- GULERØDDER
- LØG
- HVIDLØG
- INGEFÆR
- CHILI
- HAKKET TOMATER
- TOMAT PURE
- KOKOSMÆLK
- GÆRFLAGER (kan undlades) Jeg køber mine gærflager i helse kost butik. Jeg bruger denne: https://www.helsam.dk/mad-drikke/kolonial/salt-bouillon-og-soja/gaerflager?id=12534
- GRAM MASALA – (krydderi blanding, Santa Maria har den)
- PAPRIKA
- KANEL – (kan undlades)
- KORIANDER
- GURKEMEJE
- SPIDSKOMMEN
- CAYENNE PEBER (kan undlades, men tilføjes hvis du er til stærk mad)
- SALT&PEBER
INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE SIMRE RETTER
Elsker du også simre retter og især om vinteren, så har jeg en masse inspiration. Jeg elsker personligt selv simre retter, da man kan lave det på så mange måder og variere det fra gang til gang. Og man kan bruge nærmest alle grønsager. Det er nemt, billigt, lækkert og så kan man også nemt lave til flere dage. JEG ER FAN!!
DERUDOVER ER DET SUNDT OG EN NEM MÅDE AT FÅ BØRN TIL AT SPISE GRØNSAGER PÅ.
SE OPSKRIFTER HER:
VEGANSK BOLOGNESE: https://mmfitness.dk/vegansk-bolognese-med-linser-og-valnodder/
CHILI SIN CARNE: https://mmfitness.dk/chili-sin-carne-med-nachos/
INDISK DAHL: https://mmfitness.dk/indisk-dahl-med-kokosmaelk-roedelinser-og-spidskaal/
FIND OPSKRIFT PÅ SUND OG NÆRENDE TOFU TIKKA MASALA HER:
TOFU TIKKA MASALA
Ingredienser
- 400 gram Tofu
- 1 stk Blomkål
- 4 stk Gulerødder
- 1 stk Squash
- 1 mellem Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 rød Chili
- 1/2 spsk Revet ingefær
- 2 dåser Hakket tomater
- 1 dåse Tomatpure
- 1 Dåse Kokosmælk light
- 3 spsk Gærflager (Kan undlades)
- 1 1/2 tsk Garam masala
- 2 tsk Sød paprika
- 1/2 tsk Kanel (Kan undlades)
- 1 tsk Koriander
- 1/2 tsk Gurkemeje
- 1 kniv spids Cayenne peber (Kan undlades)
Noter
- Server også din Tofu Tikka Masala med et lækkert styk brød
- Du kan undlade gærflager i tomatsovsen. Gærflager giver en cremet og lidt osteagtig smag.
- Gram Masala kan købes i diverse super markeder, som har Santa Maria krydderier.
Fremgangsmåde
- Placer tofuen imellem 2 skærebrætter med køkkenrulle imellem og noget tungt udenpå i 15-30 min. Afhænger af hvor våd din tofu er.
- Skær blomkål i små buketter, gulerødder og squash i diagonale skiver, hak løg, hvidløg og chili meget fint.
- Riv ingefær og gør alle krydderierne klar i en lille skål
- Kom kokosmælk, hakkede tomater og gærflager i en blender eller foodprocessor og kør, indtil det hele er blendet sammen til en luftig masse uden klumper. Stil det til side.
- Varm en gryde op til medium varme, og steg løget heri i 3-4 min. Steg dem i lidt olie eller vand.
- Tilsæt hvidløg, chili, ingefær og alle krydderierne, vend det rundt og lad det stege i 1-2 min.
- Kom blomkål, squash og gulerødder i gryden og vend det rundt i løg og krydderi blandingen og lad det stege i 5 min.
- Skær tofuen i mundrette tern og sæt det til side.
- Hæld kokos/tomatsovsen i gryden og rør godt rundt. Smag sovsen til med masser af salt, peber og et lille skud cayenne, hvis du har lyst til mere varme. Tilsæt tofustykkerne og rør rundt, til det hele er lækkert.
- Lav sovsen simre i 10-20 minutter, indtil den er let tyknet og det hele er lækkert. Server med brune ris drysset med røget paprika. Velbekomme!