SUND & LÆKKER VEGANSK BROWNIE
Her er min yndlings veganske brownie, der både er sund, lækker, svampet og smager fantastisk. Denne brownie kan med fordel laves dagen før, den den smager allerbedst dagen efter den er bagt. Jeg lover dig, du får den lækreste veganske brownie med kakao frosting. PRØV DEN…. MUMS
INGREDIENSER TIL VEGANSK BROWNIE
INGREDIENSLISTE:
BROWNIE
- SØDE KARTOFLER
- MEDJOUL DADLER
- KAKAOPULVER
- VEGANSK SMØR
- KIKÆRTEMEL
- HAVREGRYN
- AHORNSIRUP ELLER ZERO SIRUP – Jeg køber zero sirup hos Bulk Powders
- LIDT SALT
KAKAO FROSTING
- KOKOSOLIE
- AHORNSIRUP ELLER ZERO SIRUP
- KAKAOPULVER
- MEDJOUL DADLER
- KAKAOPULVER
- PEANUTBUTTER
TOPPINGS
- SALT FLAGER
- RISTEDE HASSELNØDDER
HOW TO
Denne brownie er super nem at lave, og så det helt perfekt at du kan lave den dagen før, så skal du ikke stresse på dagen hvor du skal have gæster, for kagen den er klaret. Vi elsker hjemme hos os, denne veganske brownie med is og friske bær.
- Start med at koge søde kartoflerne
- Put alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det til en cremet konsistens
- Hæld dejen i en form og bag brownien
- Lad brownien køle helt ned
- Lav kakao frosting og put det på den afkølede brownie
- Drys med salt flager og hakkede ristede hasselnødder
- Pak brownien godt ind i film og lad den stå i stuetemperatur til dagen efter
INSPIRATION TIL VEGANSK SNACKS
Mangler du inspiration til lækre hjemmelavede snacks, så kig med her.
Jeg er vild med store lækre medjoul dadler og til jul er det en tradition at vi skal have fyldte dadler med appelsin-peanutbuttercreme overtrukket med mørk chokolade.
Se opskrift her: FYLDTE DADLER
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK BROWNIE HER!
VEGANSK BROWNIE MED SØDE KARTOFLER & DADLER
Ingredienser
Brownie
- 400 gram Søde kartofler (Ca 455 gram rå )
- 12 styk Medjoul dadler
- 90 gram Kikærtemel (Kan ersattes med hvedemel)
- 100 gram Havregryn
- 2 spsk Kakaopulver
- 2 spsk Kakao fedtfattig (Fra Urtekram )
- 30 gram Vegansk smør (Smeltede)
- 5 spsk Zero sirup (Eller ahornsirup )
- 1 knivspids salt
Kakao frosting
- 30 gram Zero sirup (Eller ahornsirup)
- 2 spsk Kakao fedtfattig
- 1 spsk Kakaopulver
- 35 gram Peanutbutter
- 8 styk Medjoul dadler
Toppings
- saltflager
- Hasselnødder (Ristede og hakket)
Noter
Fremgangsmåde
Brownie
- Kog kartoflerne i mindre stykker omkring 20 minutter, så de bliver helt møre.
- Forvarm ovnen til 180º C. Put kartoflerne og de resterende ingredienser i en blender og blend massen til en cremet konsistens. Hvis du ikke har en foodprocessor, så brug en stavblender eller mix i en skål i hånden.
- Hæld dejen i en firkantet bageform med bagepapir og bag i cirka 30-35 minutter på 180º C. Hold øje med brownien, den må ikke få for meget.
- Lad brownien køle helt ned, før du putter frosting på.
Kakao frosting
- Mix alle kakao frosting ingredienserne med en mindre mixer eller foodprocessor til det er cremet og lækkert. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis massen er for tung.
- Spred frostingen ud på på færdige afkølede brownie, drys med lidt salt flager og ristede hasselnødder.
- VELBEKOMMEN