HJEMMELAVET VEGANSK HØNSESALAT MED ÆRTER, CHAMPIGNONER OG ASPARGESSNITTER
Jeg elskede før i tiden min mormors hjemmelavede hønsesalat, og især med hvide aspargessnitter, ved ikke hvorfor. men dem kan jeg rigtig godt lide. Jeg har brugt lidt tid på at finde den rette dressing til vegansk hønsesalat og endelig er det lykkedes mig at få den helt rette smag i salaten. Man kan både lave hønsefri salat med vegansk filet stykker eller med tofu. Jeg skal være ærlig og sige at den med vegansk filet stykker, får 100% den rigtige smag af mormors hønsesalat. Hvorimod den med tofu får en anden smag, den er stadig lækker, men min favorit er den med vegansk filet. Jeg er mest tilhænger af at bruge plantebaseret fødevarer, men i denne opskrift må jeg dog indrømme, at den efter mine smagsløg er bedst med vegansk køderstatning.
INGREDIENSER TIL VEGANSK HØNSESALAT
INGREDIENSLISTE:
- VEGANSK FILET – Du kan erstatte den med tofu. Jeg bruger Like Meat Chicken bites
- GREEK STYLE NEUTRAL FRA ALPRO
- IMAT FRAICHE FRA OATLY
- VEGANSK MAYO
- ÆRTER
- ASPARGESSNITTER
- BRUNE CHAMPIGNONER
- CITRONSAFT
- GÆRFLAGER
- DIJON SENNEP
- LØGPULVER
- SALT & PEBER
- FRISK PURLØG
HOW TO
- Start med at rør dressingen sammen
- Svits champignonerne på en pande
- Svits vegansk filet let på en panden, bruger du tofu så smuldrer tofuen og steg det let på en pande. Husk at lægge tofuen i pres før du steger den.
- Optø ærterne
- Dræn og skyl aspargessnitterne
- Bland det hele sammen i en skål og pynt salaten med frisk purløg
- VELBEKOMMEN
INSPIRATION TIL PÅSKE – ELLER JULEFROKOST
Vil du gerne lave en vegansk påske eller julefrokost for hele din familie, så kan du finde inspiration her på siden. Måske du også bare skal til en frokost hvor man selv skal medbringe en ret og du er veganer, så kan du også få inspiration her til lækre veganske retter som passer perfekt til et påske eller julefrokost bord.
INSPIRATION TIL NEM OG LÆKKER FROKOST MED VEGANSK HØNSESALAT
Jeg elsker croissant og hvis du har en rest af hønsefri salat, så kan du med fordel bruge det i en lækker vegansk croissant. MUMS DET ER SÅ LÆKKERT……
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK HØNSESALAT HER:
VEGANSK HØNSESALAT
Ingredienser
- 1 pakke Vegansk filet (Jeg bruger like chicken bites fra Like Meat. Du kan skifte det ud med 200gram tofu. )
- 1/2 dåse Aspargessnitter
- 100 gram Ærter
- 100 gram Champignon (Gerne de brune)
Dressing til hønsefri salat
- 100 gram Alpro Greek style
- 50 gram Oatly Imat fraiche
- 2 spsk Vegansk mayonnaise
- 1 spsk Citronsaft
- 2 tsk Gærflager
- 1/2 tsk Dijon sennep
- 1 tsk Løgpulver
- salt&peber
Noter
- Hæld vandet fra tofuen og læg tofuen i pres.
- Skær tofuen i små stykker (eller trevlet ligesom kylling). Steg dem 6-7 min. på en pande i lidt olie, så de er gyldne og sprøde på alle sider. Læg dem til side i en skål.
Fremgangsmåde
- Svits de veganske filet stykker let på en pande med salt og peber.
- Skyld og skær svampene i små skiver. Hæld dem nu på panden og steg dem til der ikke er mere væde på panden.
- Hæld vandet fra aspargessnitterne og skyl dem grundigt og lad dem dryppe af.
- Optø ærterne.
- Rør dressingen sammen og smag den til.
- Bland nu dressingen sammen med de stegte champignoner, de drænede aspargessnitter, de optøet ærter og de let stegte veganske filet stykker eller tofu.
- Pynt salaten med frisk purløg.
- VELBEKOMME.