VEGANSKE BRUNKAGER

VEGANSKE BRUNKAGER

BEDSTE OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVET VEGANSKE BRUNKAGER

Den bedste opskrift på sprøde og lækre veganske brunkager, er en super nem brunkage opskrift. Lavet med plantesmør – og alle de traditionelle brunkagekrydderier. Det er en stor portion, hvilket betyder at du kan fryse noget af dejen ned og så kan du faktisk lave nybagte brunkager i hele december. MUMS…. Dejen kan også gemmes på køl i 1-2 uger.

Hele familien elsker mine hjemmelavede brunkager og de er et kæmpe hit på julebordet til juleaften.

INGREDIENSER TIL VERDENS BEDSTE VEGANSKE BRUNKAGER

INGREDIENSLISTE:

  • VEGANSK SMØR
  • SUKKER
  • SIRUP
  • POTASKE
  • HVEDEMEL
  • STØDT KANEL
  • STØDT NELLIKE
  • BRUNKAGE KRYDDERI – Kan undlades, men giver lige brunkagerne ekstra god smag ef brunkage!
  • SMUTTEDE MANDLER – Du kan også bruge mandelsplitter.

HOW TO

  • Smelt smør, sukker og sirup sammen i en gryde under omrøring. Hæld lidt af den varme sukkermasse i en kop, og opløs potasken heri. Hæld potaskeblandingen og resten af sukkermassen i en skål.
  • Bland hvedemel, kanel, brunkage krydderi og nelliker sammen. Hak mandlerne, og vend dem i sukkermassen sammen med melblandingen. Ælt dejen, til den er ensartet og smidig.
  • Form dejen til aflange ruller med en diameter på 4 cm, og læg dem i køleskabet i 10-12 timer eller gerne natten over.
  • Tænd ovnen på 170°. Skær dejrullerne i meget tynde skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl på en rist. Kan du godt lide at der er lidt mere bid i brunkagerne, så skær dem lidt tykkere.

INSPIRATION TIL VEGANSKE SMÅKAGER

Hjemmebag til jul er bare det bedste og dine gæster vil nyde småkagerne lidt ekstra når de er hjemmelavet.

Vi bager alle vores jule småkager, det er bare mere hyggeligt og lækkert.

Vi bager ud over brunkager, veganske jødekager og lakrids/tranebær småkager. Mine lakrids/tranebær småkager er også et KÆMPE HIT. MUMS….

VEGANSKE SMÅKAGER MED LAKRIDS & TRANEBÆR

veganske småkager

VEGANSKE JØDEKAGER – De er min favorit, men jeg elsker også alt med kanel!

VEGANSKE BRUNKAGER 3

FIND OPSKRIFT PÅ DE BEDSTE VEGANSKE BRUNKAGER HER:

VEGANSKE BRUNKAGER 4

VEGANSKE BRUNKAGER

5 fra 1 stemme
Antal: 80 Styk
Forberedelse12 timer 20 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt12 timer 35 minutter

Ingredienser

  • 250 gram Vegansk smør
  • 250 gram Sukker
  • 125 gram Sirup
  • 1 tsk Potaske
  • 500 gram Hvedemel
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Stødt Nelliker
  • 1 tsk Brunkage krydderi
  • 50 gram Smuttede mandler (Du kan også bruge mandelsplitter )

Fremgangsmåde

  • Smelt smør, sukker og sirup sammen i en gryde under omrøring. Hæld lidt af den varme sukkermasse i en kop, og opløs potasken heri. Hæld potaskeblandingen og resten af sukkermassen i en skål.
  • Bland hvedemel, kanel, brunkage krydderi og nelliker sammen. Hak mandlerne, og vend dem i sukkermassen sammen med melblandingen.
  • Ælt dejen, til den er ensartet og smidig. Form dejen til aflange ruller med en diameter på 4 cm, og læg dem i køleskabet i 10-12 timer eller gerne natten over.
  • Tænd ovnen på 170°. Skær dejrullerne i meget tynde skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i ovnen i 8-10 minutter.
  • Afkøl på en rist. Kan du godt lide at der er lidt mere bid i brunkagerne, så skær dem lidt tykkere.
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
VEGANSKE BRUNKAGER
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier 435 Kalorier fra fedt 169
% Daglig værdi*
Fedt 18.8g29%
Mættet fedt 8.47g53%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 2.28g
Enkeltumættet fedt 7.15g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.36mg0%
Kalium 119mg3%
Kulhydrater 60g20%
Fibre 2.15g9%
Sukker 29.7g33%
Protein 4.98g10%
Vitamin A 0.048IU0%
Vitamin C 0.009mg0%
Calcium 28.5mg3%
Jern 0.95mg5%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Tilbehør

VEGANSK FERSKENKOMPOT

VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange

Læs mere »
VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 32
Morgenmad

PLANTEBASERET ACAI BOWL

SUND HJEMMELAVET ACAI BOWL MED PLANTEPROTEIN & TOPPINGS Lækker smoothie lavet på banan, jordbær, blåbær, brombær, Acai pulver og ærte drik. Denne smoothie bowl er

Læs mere »
blomkålstzatziki
Tilbehør

VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI

LÆKKER, SPRØD OG SUND VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI – PERFEKT SOMMERSALAT Denne lækre blomkålstzatziki er både dejlig cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg,

Læs mere »