BEDSTE OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVET VEGANSKE BRUNKAGER
Den bedste opskrift på sprøde og lækre veganske brunkager, er en super nem brunkage opskrift. Lavet med plantesmør – og alle de traditionelle brunkagekrydderier. Det er en stor portion, hvilket betyder at du kan fryse noget af dejen ned og så kan du faktisk lave nybagte brunkager i hele december. MUMS…. Dejen kan også gemmes på køl i 1-2 uger.
Hele familien elsker mine hjemmelavede brunkager og de er et kæmpe hit på julebordet til juleaften.
INGREDIENSER TIL VERDENS BEDSTE VEGANSKE BRUNKAGER
INGREDIENSLISTE:
- VEGANSK SMØR
- SUKKER
- SIRUP
- POTASKE
- HVEDEMEL
- STØDT KANEL
- STØDT NELLIKE
- BRUNKAGE KRYDDERI – Kan undlades, men giver lige brunkagerne ekstra god smag ef brunkage!
- SMUTTEDE MANDLER – Du kan også bruge mandelsplitter.
HOW TO
- Smelt smør, sukker og sirup sammen i en gryde under omrøring. Hæld lidt af den varme sukkermasse i en kop, og opløs potasken heri. Hæld potaskeblandingen og resten af sukkermassen i en skål.
- Bland hvedemel, kanel, brunkage krydderi og nelliker sammen. Hak mandlerne, og vend dem i sukkermassen sammen med melblandingen. Ælt dejen, til den er ensartet og smidig.
- Form dejen til aflange ruller med en diameter på 4 cm, og læg dem i køleskabet i 10-12 timer eller gerne natten over.
- Tænd ovnen på 170°. Skær dejrullerne i meget tynde skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl på en rist. Kan du godt lide at der er lidt mere bid i brunkagerne, så skær dem lidt tykkere.
INSPIRATION TIL VEGANSKE SMÅKAGER
Hjemmebag til jul er bare det bedste og dine gæster vil nyde småkagerne lidt ekstra når de er hjemmelavet.
Vi bager alle vores jule småkager, det er bare mere hyggeligt og lækkert.
Vi bager ud over brunkager, veganske jødekager og lakrids/tranebær småkager. Mine lakrids/tranebær småkager er også et KÆMPE HIT. MUMS….
VEGANSKE SMÅKAGER MED LAKRIDS & TRANEBÆR
VEGANSKE JØDEKAGER – De er min favorit, men jeg elsker også alt med kanel!
FIND OPSKRIFT PÅ DE BEDSTE VEGANSKE BRUNKAGER HER:
VEGANSKE BRUNKAGER
Ingredienser
- 250 gram Vegansk smør
- 250 gram Sukker
- 125 gram Sirup
- 1 tsk Potaske
- 500 gram Hvedemel
- 1 tsk Kanel
- 1 tsk Stødt Nelliker
- 1 tsk Brunkage krydderi
- 50 gram Smuttede mandler (Du kan også bruge mandelsplitter )
Fremgangsmåde
- Smelt smør, sukker og sirup sammen i en gryde under omrøring. Hæld lidt af den varme sukkermasse i en kop, og opløs potasken heri. Hæld potaskeblandingen og resten af sukkermassen i en skål.
- Bland hvedemel, kanel, brunkage krydderi og nelliker sammen. Hak mandlerne, og vend dem i sukkermassen sammen med melblandingen.
- Ælt dejen, til den er ensartet og smidig. Form dejen til aflange ruller med en diameter på 4 cm, og læg dem i køleskabet i 10-12 timer eller gerne natten over.
- Tænd ovnen på 170°. Skær dejrullerne i meget tynde skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i ovnen i 8-10 minutter.
- Afkøl på en rist. Kan du godt lide at der er lidt mere bid i brunkagerne, så skær dem lidt tykkere.
- VELBEKOMMEN