VEGANSKE JØDEKAGER

VEGANSKE JØDEKAGER

VEGANSKE JØDEKAGER – SPRØDE OG LÆKRE JULESMÅKAGER

Vil du gerne undgå mælkeprodukter eller æg i dine julesmåkager, så skal du ikke være nervøs for, at du ikke kan få julekager til jul! For det kan sagtens lade sig gøre at lave veganske jødekager! De smager fantastisk og er dejlig sprøde…

Du skal bare vær obs på at dejen hurtigt bliver blød inden den bliver bagt, så du skal enten forme småkagerne lidt hurtigt eller tage små portioner dej ud af køleskabet, hvis du har børn der skal hygge med at lave jødekager. Vegansk smør gør dejen hurtigt blød og kan blive svær at arbejde med, så tage en lille klump ud af gangen, så er det stadig nemt at lave jødekager.

INGREDIENSER TIL VEGANSKE JØDEKAGER

INGREDIENSLISTE:

  • HVEDEMEL
  • VEGANSK SMØR
  • ÆGGE ERSTATNING – Til dejen og til pensling af småkagerne
  • RØRSUKKER
  • BAGEPULVER
  • VANILJESUKKER

PYNT TIL JØDEKAGERNE:

  • KANEL
  • PERLESUKKER
  • MANDELSPLITTER

HOW TO

  • Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til en grynet masse.
  • Pisk ægge-erstatningen, dernæst rør sukker og ægge-erstatning let sammen og ælt det i dejen til dejen er ensartet og sammenhængende. Det er nemmest at gøre med hænderne.
  • Stil dejen på køl i 2 timer – Du kan med fordel lave dejen før du skal bruge den.
  • Tænd ovnen på 180 C varmluft.
  • Del dejen i 2-3 portioner og tag kun 1 portion dej ud af køleskabet.
  • Drys lidt mel på bordet og rul den ene dej ud i et tyndt lag. Udstik dejen med en rund eller mønstret udstikker på ca. 5-6 cm.
  • Kom jødekagerne på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med næste dej stykke.
  • Pisk æggeerstatning sammen og bland perlesukker og kanel sammen.
  • Pensl kagerne med æggeblandingen og drys kanelsukker på. Drys herefter med mandelsplitter.
  • Bages i 10-12 minutter afhængig af tykkelsen.
  • Lad de veganske jødekager afkøle på en bagerist.

INSPIRATION TIL LÆKRE JULEKAGER MED LAKRIDS/TRANEBÆR

Jeg er vild med jødekager, men min yndlings julesmåkager er altså lakrids/tranebær småkager, som jeg har stiftet bekendskab med igennem mit arbejde. De smager luksus….

VEGANSKE SMÅKAGER MED LAKRIDS OG TRANEBÆR

veganske småkager

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSKEJØDEKAGER HER:

veganske jødekager

VEGANSKE JØDEKAGER

5 fra 1 stemme
Antal: 60 styk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse2 timer 30 minutter
I alt2 timer 45 minutter

Ingredienser

  • 250 gram Hvedemel
  • 175 gram Vegansk smør
  • 100 gram Rørsukker
  • 1 stk Ægge-erstatning
  • 0,5 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Vaniljesukker

PYNT TIL JØDEKAGERNE

  • 1 stk Ægge-erstatning
  • 30 gram Perlesukker
  • 1-2 spsk Kanel
  • 20 gram Mandelsplitter

Noter

Vær obs på at dejen hurtigt bliver blød, så du skal enten forme småkagerne lidt hurtigt eller tage små portioner dej ud af køleskabet, hvis du har børn der skal hygge med at lave jødekager. Vegansk smør gør dejen hurtigt blød og kan blive svær at arbejde med, så tag en lille klump ud af gangen, så er det stadig nemt at lave jødekager med udstikkeforme. 

Fremgangsmåde

  • Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til en grynet masse.
  • Pisk ægge-erstatningen, dernæst rør sukker og ægge-erstatning let sammen og ælt det i dejen til dejen er ensartet og sammenhængende. Det er nemmest at gøre med hænderne.
  • Stil dejen på køl i 2 timer – Du kan med fordel lave dejen før du skal bruge den
  • Tænd ovnen på 180 C varmluft. Del dejen i 2-3 portioner og tag kun 1 portion dej ud af køleskabet.
  • Drys lidt mel på bordet og rul den ene dej ud i et tyndt lag. Udstik dejen med en rund eller mønstret udstikker på ca. 5-6 cm.Kom jødekagerne på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med næste dej stykke. Det vigtigt du tager lidt dej ud af gangen, da dejen bliver meget hurtig blød.
  • Pisk æggeerstatning sammen og bland perlesukker og kanel sammen.Pensl kagerne med æggeblandingen og drys kanelsukker på. Drys herefter med mandelsplitter.
  • Bages i 10-12 minutter afhængig af tykkelsen. Lad de veganske jødekager afkøle på en bagerist.
Næringsindhold
VEGANSKE JØDEKAGER
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier 416 Kalorier fra fedt 203
% Daglig værdi*
Fedt 22.5g35%
Mættet fedt 10.4g65%
Transfedt 0.003g
Flerumættet fedt 2.22g
Enkeltumættet fedt 7.49g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.45mg0%
Kalium 84.7mg2%
Kulhydrater 46.3g15%
Fibre 1.95g8%
Sukker 19.7g22%
Protein 5.96g12%
Vitamin A 28.9IU1%
Vitamin C 0.044mg0%
Calcium 60.4mg6%
Jern 0.84mg5%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Tilbehør

VEGANSK FERSKENKOMPOT

VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange

Læs mere »
VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 32
Morgenmad

PLANTEBASERET ACAI BOWL

SUND HJEMMELAVET ACAI BOWL MED PLANTEPROTEIN & TOPPINGS Lækker smoothie lavet på banan, jordbær, blåbær, brombær, Acai pulver og ærte drik. Denne smoothie bowl er

Læs mere »
blomkålstzatziki
Tilbehør

VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI

LÆKKER, SPRØD OG SUND VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI – PERFEKT SOMMERSALAT Denne lækre blomkålstzatziki er både dejlig cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg,

Læs mere »