VEGANSKE JØDEKAGER – SPRØDE OG LÆKRE JULESMÅKAGER
Vil du gerne undgå mælkeprodukter eller æg i dine julesmåkager, så skal du ikke være nervøs for, at du ikke kan få julekager til jul! For det kan sagtens lade sig gøre at lave veganske jødekager! De smager fantastisk og er dejlig sprøde…
Du skal bare vær obs på at dejen hurtigt bliver blød inden den bliver bagt, så du skal enten forme småkagerne lidt hurtigt eller tage små portioner dej ud af køleskabet, hvis du har børn der skal hygge med at lave jødekager. Vegansk smør gør dejen hurtigt blød og kan blive svær at arbejde med, så tage en lille klump ud af gangen, så er det stadig nemt at lave jødekager.
INGREDIENSER TIL VEGANSKE JØDEKAGER
INGREDIENSLISTE:
- HVEDEMEL
- VEGANSK SMØR
- ÆGGE ERSTATNING – Til dejen og til pensling af småkagerne
- RØRSUKKER
- BAGEPULVER
- VANILJESUKKER
PYNT TIL JØDEKAGERNE:
- KANEL
- PERLESUKKER
- MANDELSPLITTER
HOW TO
- Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til en grynet masse.
- Pisk ægge-erstatningen, dernæst rør sukker og ægge-erstatning let sammen og ælt det i dejen til dejen er ensartet og sammenhængende. Det er nemmest at gøre med hænderne.
- Stil dejen på køl i 2 timer – Du kan med fordel lave dejen før du skal bruge den.
- Tænd ovnen på 180 C varmluft.
- Del dejen i 2-3 portioner og tag kun 1 portion dej ud af køleskabet.
- Drys lidt mel på bordet og rul den ene dej ud i et tyndt lag. Udstik dejen med en rund eller mønstret udstikker på ca. 5-6 cm.
- Kom jødekagerne på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med næste dej stykke.
- Pisk æggeerstatning sammen og bland perlesukker og kanel sammen.
- Pensl kagerne med æggeblandingen og drys kanelsukker på. Drys herefter med mandelsplitter.
- Bages i 10-12 minutter afhængig af tykkelsen.
- Lad de veganske jødekager afkøle på en bagerist.
INSPIRATION TIL LÆKRE JULEKAGER MED LAKRIDS/TRANEBÆR
Jeg er vild med jødekager, men min yndlings julesmåkager er altså lakrids/tranebær småkager, som jeg har stiftet bekendskab med igennem mit arbejde. De smager luksus….
VEGANSKE SMÅKAGER MED LAKRIDS OG TRANEBÆR
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSKEJØDEKAGER HER:
VEGANSKE JØDEKAGER
Ingredienser
- 250 gram Hvedemel
- 175 gram Vegansk smør
- 100 gram Rørsukker
- 1 stk Ægge-erstatning
- 0,5 tsk Bagepulver
- 1 tsk Vaniljesukker
PYNT TIL JØDEKAGERNE
- 1 stk Ægge-erstatning
- 30 gram Perlesukker
- 1-2 spsk Kanel
- 20 gram Mandelsplitter
Noter
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til en grynet masse.
- Pisk ægge-erstatningen, dernæst rør sukker og ægge-erstatning let sammen og ælt det i dejen til dejen er ensartet og sammenhængende. Det er nemmest at gøre med hænderne.
- Stil dejen på køl i 2 timer – Du kan med fordel lave dejen før du skal bruge den
- Tænd ovnen på 180 C varmluft. Del dejen i 2-3 portioner og tag kun 1 portion dej ud af køleskabet.
- Drys lidt mel på bordet og rul den ene dej ud i et tyndt lag. Udstik dejen med en rund eller mønstret udstikker på ca. 5-6 cm.Kom jødekagerne på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med næste dej stykke. Det vigtigt du tager lidt dej ud af gangen, da dejen bliver meget hurtig blød.
- Pisk æggeerstatning sammen og bland perlesukker og kanel sammen.Pensl kagerne med æggeblandingen og drys kanelsukker på. Drys herefter med mandelsplitter.
- Bages i 10-12 minutter afhængig af tykkelsen. Lad de veganske jødekager afkøle på en bagerist.