SUND, CREMET OG OLIEFRI ÆRTEHUMMUS
Denne ærtehummus er lavet på frosne ærter. Den er SÅ nem at lave og smager helt fantastisk. Derudover er den oliefri, hvilket gør at den kaloriemæssigt er lav. Jeg syntes ikke det er nødvendigt at putte olie i hummus, jeg benytter mig af danskvand, hvis den mangler lidt væde. Jeg syntes at hummus får en meget bedre smag uden olie. Men det er jo altid en smagssag. Ærter giver en lækker blid smag og sammen med tahin, hvidløg, persille og citron bliver det en fantastisk lækker kombination, som smager friskt og dejligt.
Vidste du at ærter faktisk er ret høj på protein, i forhold til at det er en grønsag, og så de fyldt med kostfibre. Ærter indeholder 6gram protein og 5,6gram kostfibre pr. 100gram.
INGREDIENSER TIL ÆRTEHUMMUS
Denne hummus er meget simpel og med få ingredienser. Og engang imellem gør det ikke noget at man lige pifter sin traditionelle hummus lidt op!
INGREDIENSLISTE:
- Frosne ærter – de skal være optøet når du laver din hummus
- Kikærter – på dåse eller tørret og kogte
- Hvidløg
- Frisk citron saft – jeg bruger altid frisk citron, det giver bare bedre smag
- Tahin – Jeg bruger enten Urtekram’s tahin, tahin fra Rema 1000 eller fra min lokale frugt og grønt handler, de har oftest også tahin.
- Frisk persille – giver lige din hummus et ekstra boost i smagen og så elsker jeg persille
- Spidskommen og salt
- Evt. lidt danskvand, hvis du syntes din hummus mangler væde
INSPIRATION TIL BRUG AF ÆRTEHUMMUS
Jeg elsker hummus og jeg har altid hjemmelavet hummus stående i mit køleskab. Og jeg laver forskellige varianter af hummus, så det altid er varieret.
Her ser i min hjemmelavet burger, hvor bunden er smurt med ærtehummus, så lækkert i en hjemmelavet burger, det giver en masse smag.
Brug hummus til hjemmebagte boller, knækbrød, dip til grønssagsstave, knækbrød, salater og meget mere.
Jeg bruger oftest hummus som smørepålæg på rugbrød, MUMS det er altså lækkert.
I min frokost nedenunder har jeg groft rugbrød med ærtehummus, quinoa bøf, avokado, drueagurk og hjemmelavet syltede rødløg.
Se mine syltede rødløg HER: https://mmfitness.dk/syltede-roedloeg-den-nemmeste-og-bedste-opskrift/
JEG ELSKER MAD MED FARVER OG MED GRØNSAGER KAN DU NEM FÅ EN LÆKKER OG FARVERIG TALLERKEN MED SUND PLANTEBASERET MAD!
INSPIRATION TIL ØVRIGE HUMMUS – SUNDE OG OLIEFRIE
SE HER:
KARRY/MANGO HUMMUS: https://mmfitness.dk/hummus-med-karry-og-mango-eksotisk-hummus/
RØDBEDE HUMMUS: https://mmfitness.dk/hummus-med-roedbede-og-revet-peberrod/
OPSKRIFT PÅ DEN BEDSTE OG SUNDE ÆRTEHUMMUS KOMMER HER!
ÆRTEHUMMUS MED PERSILLE
Ingredienser
- 1 dåse kikærter (Drænet og skyllet)
- 300 g Ærter (På frost (optøet) )
- 1-2 spsk Tahin
- 1 fed Hvidløg
- 1/2 bundt Persille
- 1 tsk Spidskommen
- 1 tsk salt
- 1 stk Citronsaft (Frisk presset)
Noter
- Skift evt persille ud med mynte
Fremgangsmåde
- Skyl og dræn kikærterne og lad dem dryppe af i en si
- Hæld kogende vand over ærterne, så de kan tø op
- Put alle ingredienserne i en skål og stavblend det. Man kan også lave det i en foodprocessor. Tilsæt evt. lidt danskvand hvis du syntes den mangler væde.
- Smag til med salt, spidskommen, persille og citron