SUNDE OG SPRØDE EDAMAME-FALAFLER MED SESAM
Super nemme og lækre edamame-falafler, lavet på få ingredienser og tager ca. 30 min at lave. De kræver ikke den store forberedelse som almindelige falafler gør. Derudover er de fyldt med gode proteiner, som gør dem mættende. Når du skifter kikærterne ud med edamame bønner, bliver falaflerne selvfølgelig lidt anderledes, men en utrolig lækker falafel, der er sprød uden på og flot grøn og saftig indeni. Jeg har trillet mine i sesamfrø, så de bliver super sprøde udenpå. MUMS….
PRØV DEM….
INGREDIENSER TIL EDAMAME-FALAFLER
INGREDIENSLISTE:
- EDAMAME BØNNER
- LØG
- HVIDLØG
- TAHIN
- PERSILLE
- KIKÆRTEMEL
- CHILI
- CITRONSAFT
- SPIDSKOMMEN
- SALT
- SESAMFRØ
HOW TO
- Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op.
- Pil løget, og skær det i både.
- Pil og pres hvidløg.
- Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, spidskommen, salt, kikærtemel, citronsaft, chili og tahin sammen i en foodprocessor til en ensartet dej.
- Form små falafler af dejen, rul dem i sesamfrø, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter, til falaflerne er sprøde.
- Eller giv dem 15 minutter i ovnen og 5 minutter i airfryer, så får du ekstra sprøde falafler.
INSPIRATION TIL POWER BOWL SALAT
LÆKKER HURTIG SALAT, PERFEKT TIL DIN FROKOST ELLER TIL EN TRAVL HVERDAG! MUMS…..
INSPIRATION TIL VEGANSK TILBEHØR
Hjemmebagt falafel er jo bare lækkert, så derfor kan du selvfølgelig også herinde på siden, finde almindelige veganske falafler bagt i ovnen.
SE HER: https://mmfitness.dk/hjemmelavede-ovnbagte-veganske-falafler/
Du kan også finde inspiration til hjemmelavede kikærterbøffer, smager vildt godt og perfekr til at grille om sommeren.
SE HER: https://mmfitness.dk/veganske-kikaerteboffer-med-friske-krydderurter/
FIND OPSKRIFT PÅ EDAMAME-FALAFLER HER:
EDAMAME-FALAFLER MED SESAM
Ingredienser
- 500 gram Edamame bønner
- 1 mellem løg
- 2 fed hvidløg
- 1,5 spsk Tahin
- 1 bundt Persille (Frisk)
- 80 gram Kikærtemel
- 1 spsk Chili
- 1 spsk Citronsaft
- 1 tsk salt
- 1 tsk spidskommen
- 1 dl Sesamfrø
Noter
- Spis dine edamame-falafler som tilbehør i pitabrød, i tortillas og i en sandwich
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200ºC
- Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op.
- Pil løget, og skær det i både.
- Pil og pres hvidløg.
- Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, spidskommen, salt, kikærtemel, citronsaft, chili og tahin sammen i en foodprocessor til en ensartet dej.
- Form små falafler af dejen, rul dem i sesamfrø, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter, til falaflerne er sprøde.
- Eller giv dem 15 minutter i ovnen og 5 minutter i airfryer, så får du ekstra sprøde falafler.
- VELBEKOMMEN