HJEMMELAVEDE OVNBAGTE VEGANSKE FALAFLER

falafler

SUNDE OG SPRØDE HJEMMELAVDE VEGANSKE FALAFLER – NEMME AT LAVE

Jeg har virkelig afprøvet mange varianter af falafler og jeg syntes desværre, at de hurtigt bliver tørre og kedelige, de skal nærmest spises idet de færdige!! MEN NU HAR JEG FUNDET MAGIEN I OPSKRIFTEN!!! Og de her falafler er super gode, bliver sprøde og stadig bløde indeni og så holder de også nogle dage uden at blive kedelige, JUBIIIII, jeg er så glad for at det endelig lykkedes!

Jeg elsker falafler og de kan spises til alt, vi bruger dem til salatbowl, pitabrød og sørme også på rugbrød, det er så lækkert! Og så kan de jo også spises som snack med hjemmelavet aioli, MUMS….

INGREDIENSER

Der er ikke det store hokus pokus i ingredienserne, men det er måden det bliver lavet på, der er det afgørende i at få en lækker og sprød falafel, man glæder sig til at sætte tænderne i og samtidigt bliver vild begejstret….

INGREDIENSLISTE:

  • KIKÆRTER– Tørret kikærter der er lagt i blød i 12 timer og kogt i 30 min. De må ikke koges helt ud, men en lille smule og det er det der gør, at jeg syntes at de bliver MEGET bedre og lækre sprøde samt bløde. Mange koger ikke kikærterne, men har kun lagt dem i blød i 12 timer og så bliver de altså bare mega tørre!
  • LØG
  • HVIDLØG
  • CITRON
  • FRISK PERSILLE
  • REVET INGEFÆR
  • ÆBLECIDEREDDIKE
  • FRISK RØD CHILI
  • FALAFEL KRYDDERI MIX
  • SPIDSKOMMEN
  • STÆRK KARRY
  • SALT
  • KIKÆRTEMEL – Kan også bruges fuldkornsmel eller almindelig hvedemel
  • OLIVENOLIE – Bruges til at pensling

FALAFLER OG SALATBOWL MED AIOLI – MUMS

JEG ELSKER SALATBOWL og jeg har lavet mange forskellige salatbowls, om det er sommer eller vinter så smager det helt fantastisk. Jeg kan godt lide at lave dem ud fra hvilke råvarer der har sæson. Jeg har lavet en virkelig lækker vinter salatbowl med hjemmelavet aioli, det smager HIMMILSK….

VINTER SALATBOWL:

OVERSKUD AF FAFLER – SPIS DEM PÅ RUGBRØD

Altså hjemmelavet kernerugbrød med hummus (selvfølgelig også hjemmelavet), falafel, avokado, bagt sød kartoffel, drueagurker og syltede rødløg, er altså ikke helt tosset og smager SÅ lækkert. En skøn luksus frokost dagen efter, hvis du har rester, rigtig god måde at benytte rester på og undgå madspild!

OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVET HUMMUS, SE HER: https://mmfitness.dk/nem-og-cremet-hummus-uden-olie/

OPSKIRFT OP HJEMMELAVET SYLTEDE RØDLØG, SE HER: https://mmfitness.dk/syltede-roedloeg-den-nemmeste-og-bedste-opskrift/

OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVET KERNE RUGBRØD, SE HER:

falafler og rugbrød

INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE OPSKRIFTER

Er du vild med at lave forskellige salatbowl, kan jeg klart anbefale min POKE BOWL med tofu, det er så lækkert og her vil du også kunne brug falafel, hvis du ikke er så vild med tofu.

SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/vegansk-poke-bowl-med-tofu-stegte-gronsager-og-ris/

Er du til WOK med en masse grøntsager, så kan du finde inspiration her på siden, med en lækker vegansk wok i karrysovs

SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/vegansk-wok-med-nudler-og-kokosmaelk/

FIND OPSKRIFT PÅ DE BEDSTE OVNBAGTE FALAFLER HER:

falafler

HJEMMELAVEDE OVNBAGTE VEGANSKE FALAFLER

5 fra 1 stemme
Antal: 22 STK
Forberedelse12 t 30 min
Tilberedelse1 t
I alt13 t 30 min

Ingredienser

  • 200 gram Tørre kikærter
  • 1 stk Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 bundt Persille
  • 1/2 stk Citron frisk presset
  • 1-2 tsk Revet ingefær
  • 1 rød Chili
  • 2 spsk Æblecidereddike
  • 4 spsk Kikærtemel
  • 1 tsk Stødt spidskommen
  • 2 tsk Falafel krydderi mix
  • 1 tsk Karry (stærk)
  • 1 tsk Salt
  • 1-2 spsk Olivenolie til pensling

Noter

  • Du kan godt udskifte kikærtemel, med hvedemel eller fuldkornsmel.
  • Spis dine falafler i pitabrød, salatbowl eller i wraps, de smager nærmest godt til alt! 
  • Du kan vælge at stege dine falafler i olie, vær bare obs på at næringsindholdet bliver højere. 

Fremgangsmåde

  • Sæt kikærterne i blød i vand i min. 10-12 timer.
  • Hæld vandet fra kikærterne, og kog dem i rigelig vand i 30 min.
  • Kom alle ingredienser i en foodprocessor og hak det jævnt og fint.
  • Tænd ovnen på 200ºC og kom bagepapir på en bageplade.
  • Form farsen til kugler, placer dem på bagepladen og pensel dem med olivenolie
  • Sæt pladen i ovnen og bag falaflerne gyldne og sprøde i 20 – 25 min.
Næringsindhold
HJEMMELAVEDE OVNBAGTE VEGANSKE FALAFLER
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier 245 Kalorier fra fedt 64
% Daglig værdi*
Fedt 7.1g11%
Mættet fedt 0.48g3%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.34g
Enkeltumættet fedt 2.48g
Kolesterol 0mg0%
Salt 2.92mg0%
Kalium 493mg14%
Kulhydrater 29.5g10%
Fibre 6.76g28%
Sukker 5.75g6%
Protein 12g24%
Vitamin A 35.5IU1%
Vitamin C 22.3mg27%
Calcium 93.3mg9%
Jern 4.2mg23%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
CREMET VEGANSK TZATZIKI
Tilbehør

CREMET VEGANSK TZATZIKI

HJEMMELAVET CREMET VEGANSK TZATZIKI – LAVET PÅ GREEK STYLE FRA ALPRO Hvem elsker ikke tzatziki om sommeren, det er jo verdens bedste tilbehør, når du

Læs mere »
VEGANSK HØNSESALAT
Frokost

VEGANSK HØNSESALAT

HJEMMELAVET VEGANSK HØNSESALAT MED ÆRTER, CHAMPIGNONER OG ASPARGESSNITTER Jeg elskede før i tiden min mormors hjemmelavede hønsesalat, og især med hvide aspargessnitter, ved ikke hvorfor.

Læs mere »