FULDKORNS BØNNEBRØD – BAG MED BØNNER

BAG MED BØNNER

HJEMMEBAGT FULDKORNS BØNNE FRANSKBRØD – BAG MED BØNNER, DEN ER GOD NOK!

Lækkert hjemmelavet fuldkorns bønne “franskbrød”. Bag med bønner er jeg virkelig blevet fan af. Jeg har både bagt pandekager, boller og nu også franskbrød, som blev virkelig godt. Pandekager og boller, leger jeg stadig lidt med og opskrifterne skal fin justeres. Men bønne franskbrød, er utroligt lækkert og smager himmelsk.

Bønner i bagværk? Ja den er god nok! Det kan virkelig noget og det er super nemt. Du smager slet ikke bønnerne i brødet, så det er faktisk lidt et hemmeligt ingrediens du sniger ind i bagværket. Bonus er at du får gode næringsstoffer via brødet, bælgfrugter er nemlig rige på kostfibre, proteiner, mineraler og vitaminer.

INGREDIENSER TIL BØNNEBRØD

INGREDIENSER:

  • GÆR
  • VAND – Brug gerne vandet fra bønnerne
  • LIMA BØNNER – Du kan sagtens bruge andre hvide bønner.
  • OLIVEN OLIE
  • ÆBLECIDER EDDIKE
  • ALPRO GREEK STYLE
  • AGAVE SIRUP
  • HØRFRØ
  • HVEDEMEL
  • HAMPEMEL
  • HVID HVEDEMEL
  • SALT

TIL PENSLING:

  • HAMPEFRØ & GRÆSKARKERNER
  • PLANTE DRIK – Jeg bruger DRYK

HOW TO – BAG MED BØNNER

  • Dræn bønnerne (gem vandet fra bønnerne, det kan du bruge som vand, du opløser gæren med)
  • Bland gær og lunkent vand sammen. 
  • Tilsæt olie, æblecidereddike, sirup og salt.
  • Tilsæt Greek style og rør det i 1-2 min.
  • Blend bønnerne (de er kogte på forhånd) til en homogen masse.
  • Kom bønne-massen, hørfrø og mel i dejen, rør det godt sammen.
  • Put dejen over i en rugbrødsform, (der kan være for meget dej, form det overskydende dej til boller)
  • Lad dejen hæve en times tid. Dejen skal være klistret.
  • Tænd ovnen på 200º. Pensel brødet med plante drik. Drys med græskarkerner, hampefrø eller det du kan lide og en lille smule hav salt. Pensel med lidt plante drik igen, så kernerne sidder fast. 

INSPIRATION TIL HJEMMELAVET PEANUTBUTTER-BANAN TOAST

Du læste rigtigt… Hvis du er kæmpe fan af peanutbutter og banan, så vil du elske den her TOAST. MUMS.. Den smager seriøst godt og det er ren selvforkælelse. Jeg elsker denne toast f.eks. til morgenmad, som en lille ekstra side gevinst. Den er også perfekt som mellemmåltid/ snackmåltid med en god kop kaffe, om sommeren topper du den med ISKAFFE!

PEANUTBUTTER BANAN TOAST!

PEANUTBUTTER BANAN TOAST

FIND OPSKRIFT PÅ FULDKORNS BØNNEBRØD – BAG MED BØNNER HER:

BAG MED BØNNER

FULDKORNS BØNNEBRØD – BAG MED BØNNER

5 fra 1 stemme
Antal: 1 Brød
Forberedelse1 time 20 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt1 time 50 minutter

Ingredienser

  • 25 gram Gær
  • 3 dl Vand
  • 1 dåse Lima bønner (Fra COOP 365)
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 spsk Æblecidereddike
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk Agave sirup
  • 1 dl Alpro Greek style
  • 20 gram Hørfrø
  • 5 dl Hvedemel
  • 1 dl Hampemel
  • 1 dl Hvidhvedemel

Pensling

  • Plantemælk
  • Græskarkerner
  • Hampefrø

Fremgangsmåde

  • Dræn bønnerne (gem vandet fra bønnerne, det kan du bruge som vand, du opløser gæren med).
  • Bland gær og lunkent vand sammen.
  • Tilsæt olie, æblecidereddike, sirup og salt.
  • Tilsæt greek style og rør rundt i 1-2 min.
  • Blend bønnerne (de er kogte på forhånd) til en homogen masse. Kom bønne-massen, hørfrø og mel i dejen, rør det godt sammen.
  • Put dejen over i en rugbrødsform, (der kan være for meget dej, form det overskydende dej til boller). Lad dejen hæve en times tid. Dejen skal være klistret.
  • Tænd ovnen på 200º. Pensel brødet med plante drik. Drys med græskarkerner, hampefrø eller det du kan lide og en lille smule havsalt. Pensel med lidt plante drik igen, så kernerne sidder fast. 
  • Bag brødet i 25-30 min. Lad brødet køle af på en rist.
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
FULDKORNS BØNNEBRØD – BAG MED BØNNER
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier 168 Kalorier fra fedt 28
% Daglig værdi*
Fedt 3.08g5%
Mættet fedt 0.39g2%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.65g
Enkeltumættet fedt 1.03g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.65mg0%
Kalium 168mg5%
Kulhydrater 25.2g8%
Fibre 5.02g21%
Sukker 0.47g1%
Protein 7.32g15%
Vitamin A 0IU0%
Vitamin C 0.002mg0%
Calcium 15.2mg2%
Jern 1.1mg6%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Tilbehør

VEGANSK FERSKENKOMPOT

VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange

Læs mere »
VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 32
Morgenmad

PLANTEBASERET ACAI BOWL

SUND HJEMMELAVET ACAI BOWL MED PLANTEPROTEIN & TOPPINGS Lækker smoothie lavet på banan, jordbær, blåbær, brombær, Acai pulver og ærte drik. Denne smoothie bowl er

Læs mere »
blomkålstzatziki
Tilbehør

VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI

LÆKKER, SPRØD OG SUND VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI – PERFEKT SOMMERSALAT Denne lækre blomkålstzatziki er både dejlig cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg,

Læs mere »