HJEMMEBAGT FULDKORNS BØNNE FRANSKBRØD – BAG MED BØNNER, DEN ER GOD NOK!
Lækkert hjemmelavet fuldkorns bønne “franskbrød”. Bag med bønner er jeg virkelig blevet fan af. Jeg har både bagt pandekager, boller og nu også franskbrød, som blev virkelig godt. Pandekager og boller, leger jeg stadig lidt med og opskrifterne skal fin justeres. Men bønne franskbrød, er utroligt lækkert og smager himmelsk.
Bønner i bagværk? Ja den er god nok! Det kan virkelig noget og det er super nemt. Du smager slet ikke bønnerne i brødet, så det er faktisk lidt et hemmeligt ingrediens du sniger ind i bagværket. Bonus er at du får gode næringsstoffer via brødet, bælgfrugter er nemlig rige på kostfibre, proteiner, mineraler og vitaminer.
INGREDIENSER TIL BØNNEBRØD
INGREDIENSER:
- GÆR
- VAND – Brug gerne vandet fra bønnerne
- LIMA BØNNER – Du kan sagtens bruge andre hvide bønner.
- OLIVEN OLIE
- ÆBLECIDER EDDIKE
- ALPRO GREEK STYLE
- AGAVE SIRUP
- HØRFRØ
- HVEDEMEL
- HAMPEMEL
- HVID HVEDEMEL
- SALT
TIL PENSLING:
- HAMPEFRØ & GRÆSKARKERNER
- PLANTE DRIK – Jeg bruger DRYK
HOW TO – BAG MED BØNNER
- Dræn bønnerne (gem vandet fra bønnerne, det kan du bruge som vand, du opløser gæren med)
- Bland gær og lunkent vand sammen.
- Tilsæt olie, æblecidereddike, sirup og salt.
- Tilsæt Greek style og rør det i 1-2 min.
- Blend bønnerne (de er kogte på forhånd) til en homogen masse.
- Kom bønne-massen, hørfrø og mel i dejen, rør det godt sammen.
- Put dejen over i en rugbrødsform, (der kan være for meget dej, form det overskydende dej til boller)
- Lad dejen hæve en times tid. Dejen skal være klistret.
- Tænd ovnen på 200º. Pensel brødet med plante drik. Drys med græskarkerner, hampefrø eller det du kan lide og en lille smule hav salt. Pensel med lidt plante drik igen, så kernerne sidder fast.
INSPIRATION TIL HJEMMELAVET PEANUTBUTTER-BANAN TOAST
Du læste rigtigt… Hvis du er kæmpe fan af peanutbutter og banan, så vil du elske den her TOAST. MUMS.. Den smager seriøst godt og det er ren selvforkælelse. Jeg elsker denne toast f.eks. til morgenmad, som en lille ekstra side gevinst. Den er også perfekt som mellemmåltid/ snackmåltid med en god kop kaffe, om sommeren topper du den med ISKAFFE!
FIND OPSKRIFT PÅ FULDKORNS BØNNEBRØD – BAG MED BØNNER HER:
FULDKORNS BØNNEBRØD – BAG MED BØNNER
Ingredienser
- 25 gram Gær
- 3 dl Vand
- 1 dåse Lima bønner (Fra COOP 365)
- 1 spsk Olivenolie
- 1 spsk Æblecidereddike
- 1 tsk salt
- 1 spsk Agave sirup
- 1 dl Alpro Greek style
- 20 gram Hørfrø
- 5 dl Hvedemel
- 1 dl Hampemel
- 1 dl Hvidhvedemel
Pensling
- Plantemælk
- Græskarkerner
- Hampefrø
Fremgangsmåde
- Dræn bønnerne (gem vandet fra bønnerne, det kan du bruge som vand, du opløser gæren med).
- Bland gær og lunkent vand sammen.
- Tilsæt olie, æblecidereddike, sirup og salt.
- Tilsæt greek style og rør rundt i 1-2 min.
- Blend bønnerne (de er kogte på forhånd) til en homogen masse. Kom bønne-massen, hørfrø og mel i dejen, rør det godt sammen.
- Put dejen over i en rugbrødsform, (der kan være for meget dej, form det overskydende dej til boller). Lad dejen hæve en times tid. Dejen skal være klistret.
- Tænd ovnen på 200º. Pensel brødet med plante drik. Drys med græskarkerner, hampefrø eller det du kan lide og en lille smule havsalt. Pensel med lidt plante drik igen, så kernerne sidder fast.
- Bag brødet i 25-30 min. Lad brødet køle af på en rist.
- VELBEKOMMEN